Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

”Mina värsta dejtingmissar”

Sofie Strandberg har lärt sig av alla misstag. Åtminstone lite.
Sofie Strandberg har lärt sig av alla misstag. Åtminstone lite.

Det är lätt att tänka och tycka vad andra gör för fel ute i dejting-djungeln men desto svårare att ta en titt på sig själv. Här berättar Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg om vilka dåliga ragg- och dejtingbeslut hon tagit genom åren. 

1. Håna inte dejt-aktiviteter

En kille jag träffade för X antal år sedan tyckte att lite ”par-massage” på spa skulle vara en kul aktivitet att göra på vår andra dejt. Nu är ju jag den enda människan i hela världen som inte uppskattar massage över huvud taget – så i mina öron lät hans ”romantiska” plan extremt motbjudande

Men istället för att finkänsligt och taktfullt säga att jag tyvärr inte var sugen på massage och föreslå något annat utbrast jag i ett hånfullt skratt: ”Hahaha, du skojar nu va?? Ska vi ligga där på varsin massagebänk som om vi vore på nån jävla Bachelor-dejt?! 

Alltså stackars stackars killen som antagligen tyckte att han kom med ett annorlunda och härligt dejting-förslag och blev helt söndermosad av mig. Till mitt försvar så trodde jag faktiskt att han skämtade. Hade han föreslagit ligga på andra dejten hade jag svarat ja alla gånger. Men massage? NEJ NEJ NEJ.  

2. Drick inte öl med gamla ligg

Jag hade dejtat en kille i en månad när jag föreslog att vi skulle träffa två av mina killkompisar på en öl. Det är ju inget konstigt med det tänker ni – och nä, det är det inte heller. Om det nu vore två helt vanliga kompisar som man absolut inte har haft ihop det med innan. Under kvällens gång ställde min dejt den helt normala frågan ”Så, hur känner ni varandra då?” varpå mina något klantiga killkompisar inte höll käften utan glatt berättade att båda två hade haft ihop det med mig en gång i tiden. Min dejt gick från glad och trevlig till obekväm och osäker på cirka en sekund och stämningen mellan oss dog en aning. 

3. Kör med tydlighet

När jag var 24 år hängde jag sporadiskt med en kille i några månader. Enligt mig var det oseriöst då vi mest ägnade oss åt fysiska kvälls-aktiviteter och vi var absolut inte exklusiva. Jag träffade andra under samma period och det förutsatte jag att han också gjorde. Men nej nej, så var inte fallet. En dag när jag gick på Hornsgatan med en kompis såg jag killen komma gående mot mig med sällskap av sin mamma. Jag hejade glatt och stannade för att hälsa. Då hände det sjukaste – killen presenterade mig som sin FLICKVÄN. Det blev inga fler aktiviteter med den där killen kan jag meddela men jag lärde mig en sak – att vara tydlig när man dejtar är en riktigt bra grej.

4. Var inte ett psyko

När jag var i 20-års åldern blev jag ofta ivrig och hetsig när jag fick känslor för någon. Jag blev till exempel blixtförälskad i en kille som jag träffade på en klubb en fredagkväll. Han blev lika förälskad i mig. Vi umgicks omslingrade hela helgen och allt var romantiskt och magiskt. Ja, i alla fall tills 20åriga-psykopat-Sofie visade sitt galna tryne. På tisdagen efter kärlekshelgen sågs vi igen och då hade jag med mig en present till honom. Men det var inte min favoritbok eller någon annan rimlig present som man ger till en person man känt i mindre än 48 timmar. Nä, 20-åriga psykopat-Sofie hade nämligen bokat en weekend i Köpenhamn kommande helg. Jag kan se hans min framför mig än idag ”Vad fan har jag gett mig in på?”. Det var alltså den ANDRA gången vi sågs. Vad lärde jag mig av detta? Jo att ingen vill dejta eller tillbringa en weekend i Köpenhamn med ett psyko. 

Stockholm, Sverige