Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Missa aldrig ett tillfälle att bli kär

Ta chansen att bli kär, menar Sofie.
Ta chansen att bli kär, menar Sofie.

Kontrollmänniskor som kan styra över vem de blir förälskade i är något Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg inte förstår sig på.

ANNONS

 ”Nä jag ska inte bli kär i honom, så enkelt är det. Jag har absolut inte tid med det just nu även om jag är riktigt jävla intresserad .” 

Det är torsdag och jag står i baren på Morfar Ginko. Jag ska beställa en öl när jag hör en tjej bredvid mig berätta för sina polare om en kille hon har känslor för, men som hon tydligen har bestämt sig för att inte bli kär i. 

Hennes kompisar nickar instämmande. Alla verkar förstå henne. 

Jag däremot ser nog ut som om jag precis hört någon säga att Slussenbygget redan är färdigt. 

Väldigt märkligt

För jag har faktiskt aldrig förstått mig på den här typen av människor som kan styra sånt där – att de helt lätt och okomplicerat kan tygla och kontrollera sina känslor på det sättet. Att de är rationella, förståndiga och välplanerade när det gäller träning, klädinköp, matlådor, sparkonto och allt annat i livet är väl en sak, men att de har superkrafter att kunna styra en förälskelse. Är inte det väldigt märkligt?

Tjejen i baren fortsätter:

”När jag ser honom på jobbet går det som en il genom hela kroppen! Jag vill ha honom alltså. och jag vet att han vill ha mig med…men nä, det passar inte nu med mitt nya jobb, renoveringen av lägenheten, min ex och allt. Jag får bara svälja känslorna och gå vidare helt enkelt…”

Aldrig byta kaoset

En sida av mig tycker det är starkt av den här tjejen att bara kunna radera en förälskelse.  Jag blir helt ärligt lite imponerad av hennes kontroll, för visst önskar jag mig lite mer av den varan ibland. Men å andra sidan skulle jag aldrig i livet byta bort min kaosiga personlighet med känslorna utanpå mot total kontroll.

Som en våg

För jag blir lite sorgsen när jag tänker på vad den här typen av människor kan gå miste om i livet. 

ANNONS

Om jag  blir förälskad, då kan jag inte hålla tillbaka ett skit – det är som en våg som sköljer över mig och som jag inte kan stoppa även om jag skulle vilja. Det kvittar om det är en urusel idé, är lämpligt eller inte – det går inte att styra över. Visst är det viktigt med kontroll, men jag vill aldrig någonsin gå miste om känslan att bli totalt jävla uppsnärjd i det blå

Morfar Ginko, Swedenborgsgatan, Stockholm, Sverige