Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Då blir de grå mössen till sexiga varelser”

Sofie Strandberg skulle gärna vilja att de som förvandlas på semestern skulle fortsätta så
Sofie Strandberg skulle gärna vilja att de som förvandlas på semestern skulle fortsätta så

Från grå mus till festens mittpunkt – Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg förundras över de som förvandlas på semestern.
– Det är nästan som om en fe viftat med sitt spö över dem.

ANNONS

Jag förundras alltid över hur vissa människor förändrars under semestern. Och då oftast till det bättre faktiskt. 

Ni vet den där personen som man under vinterhalvåret aldrig ens skulle slänga ett öga på men som under sommaren helt plötsligt står i strålkastarljuset och SYNS och HÖRS. Man kan för allt i världen inte tro att detta är samma person som under övriga månader har samma hållning och utstrålning som en gammal ostbåge. 

Men som vi alla vet varar inte en förtrollning för evigt…

Sexiga varelser med charmiga leenden

Det är nästan som om en fe kommit till dessa människors jobb samma dag som de stängt ner datorn för att ha fem veckors ledigt och viftat sitt spö över dem och förtrollat dem. Vips så blir de annars intetsägande grå mössen som ingen lagt märke till helt plötsligt sexiga varelser med charmiga leenden, ögon som glittrar och klädda i kläder som man inte hade kunnat drömma om att de hade hängandes i garderoberna. 

Hade så gärna velat att de skulle stanna

Men det är inte bara utseendet som förändras hos de annars blyga och försynta små mössen. Nä, hela auran och utstrålningen blir som förbytt under sommaren. De går från osäkra och nervösa människor som snällt och tyst ställer sig i kön vid kaffemaskinen varje morgon till utmanande, ta-för-sig- personer med självförtroenden som kan knocka vem som helst i sommarnatten. 

De här förtrollande människorna är verkligen något alldeles extra och jag hade så gärna velat att de kunde stanna lite längre. Men som vi alla vet varar inte en förtrollning för evigt…

Livet är för kort för att vara en gå mus

Så fort mössen kliver in på kontoret igen, sätter på datorn och slår av autosvaret, ja då är självsäkerheten och den glödheta utstrålningen ett minne blott och det är ett år tills nästa förtrollning kommer ske. Jag önskar dock att den där fen kunde dyka upp lite oftare hos dessa människor – livet är helt enkelt för kort för att vara en grå liten mus…

Liljeholmsvägen 36, 117 61 Stockholm, Sverige