Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Oförskämd och fel stil – ändå hade han något

Paradise Hotel-killen var så långt i från hennes stil som det bara går och hon skrattade när han bad om hennes nummer... Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg om att det inte alltid blir som man tror.

För några månader sedan blev en kompis till mig uppraggad av en Paradise Hotel-kille på Teatergrillen. Eller, han kanske inte hade varit med i Paradise Hotel men det var så hon beskrev honom: ”Du vet en sån kille med sjukt mycket tatueringar och muskler, blekta tänder, vit T-shirt med urringning och som precis varit och fått sig en rejäl spray tanning.”

Det var så oförskämt att jag fick tunghäfta.

Skrattade åt hans komplimanger

Min vän, en 40-årig kvinna som jobbar i mediebranschen, avvisade honom på en gång då hon absolut inte såg något attraktivt hos honom och inte heller kunde förstå varför han var intresserad av henne – en äldre kvinna som till utseende och stil inte alls var hans typ. Hon sa till och med ”skämtar du nu?” och skrattade åt honom när han kom fram och började ge henne komplimanger och sen frågade efter hennes nummer.

Bad honom inte att gå

Men några veckor senare möts de igen, denna gången på ett café i Vasastan där min kompis satt ensam och jobbade. Han gick självsäkert fram till henne, sa hej och slog sig ner vid hennes bord utan att ens fråga om hon var upptagen. 

”Det var så oförskämt att jag fick tunghäfta!” berättar min kompis som sällan eller aldrig håller käften. 

Men sen hände något som hon inte kan förklara. Trots att hon inte kände sig ett dugg attraherad av honom utseendemässigt och trots att hon tyckte att han betett sig sjukt otrevligt som bara satte sig vid hennes bord utan att fråga – så bad hon honom inte att gå. 

Hennes agerande chockade till och med henne själv då hon är en person som inte har några som helst svårigheter att säga vad hon tycker och tänker. 

Går vidare hem till henne

Efter en stunds konstig stämning slutar det med att de sitter där på caféet och snackar i timmar, går vidare och tar en öl på närliggande sunkhak och går sen hem till henne och spenderar kommande dag tillsammans…

För det visar sig att den här killen har exakt samma humor som min vän, han har självdistans, är en charmig jävel och han är dessutom smart som få och helt enkelt en superintressant person.

Påminner om att vara öppen

De dejtade i två månader och sen rann det ut i sanden. Men min kompis säger fortfarande att den här händelsen för alltid kommer att påminna henne om klyschan ”döm inte boken efter omslaget” och att alltid försöka vara öppen och våga chansa. För vem vet – nästa gång kanske det är ”den rätta” Paradise Hotel-killen som kommer och slår sig ner vid bordet…

Katrinebergsbacken 35, 117 61 Stockholm, Sverige