Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Ragga försiktigt i sommarsolen”

Sofie Strandberg
Det får inte bli för mycket av det goda.

Sol och värme är två perfekta ingredienserna för en lyckad sommarflirt. Men det finns en del misstag att se upp för - Allt om Stockholms Sofie Strandberg listar de vanligaste missarna du gör när du sommarraggar.

ANNONS

Va inte FÖR sommarsocial

Här ger jag mig själv ett eget råd då jag är proffs på att inte känna av läget alla gånger. Bara för att det är sommar och du känner dig lite ”skön”, mer social än vanligt och ”internationellt spontan” betyder INTE det att alla vill snacka med dig eller bli raggade på. Det betyder inte heller att det är fritt fram att stöta på kreti och pleti bara för att folk över lag är mer framåt och öppna när solen skiner. Att vara social är oftast uppskattat, men det är även uppskattat att inte bete sig som en extrovert galning under dygnets alla timmar.

Kommentera inte kroppen

Under sommarmånaderna har vi ju oftast lite mindre kläder på oss än vanligt och visar därmed mer hud. Men detta innebär inte att det är okej och fritt fram att kommentera kroppen på en flirt som du precis fått veta namnet på. Även om det är en komplimang och i all välmening så är det enbart avtändande och sliskigt att börja med att berätta för den du raggar på om hens sexiga ben, mage eller whatever.

Ändra inte din personlighet 

Sommaren gör ju något med oss här i Sverige och det är lätt hänt att man flippar ut totalt. Och ja, visst är det skönt och obekymrat att inte tänka på morgondagen, men att helt plötsligt ändra personlighet under sommarmånaderna kan vara en risk du inte vill ta. Tänk om du börjar dejta någon som blir förälskad i din semesterpersonlighet och som sen får se en helt annan person som hen inte alls gillar så fort löven börjar falla. Nä, försök att bibehålla ditt lugn i solen och var dig själv trots att du är sugen på att spåra ur.

Ragga inte när du är stupfull

Räck upp en hand om du INTE raggat när du varit as-kalas-full. Jag tänkte väl det. Speciellt lätt är det att begå detta klassiska misstag under sommarmånaderna då det slinker ner en hel del Aperol Spritz, rosévin och kalla öl redan vid lunchtid. Detta är ju såklart härligt och gött, men tyvärr är du antagligen inte superfräsch och i god raggform när det nalkas kväll och nattklubb. Så vill du inte bli känd som stans mest berusade fem-i-tre raggare bör du skippa att flirta när du är stupfull (alternativt skära ner på alkoholen)

Tak, Brunkebergstorg, Stockholm, Sverige