Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Extrema dejter är helt rätt i år

Dyka och hoppa fallskärm på dejt är helt rätt 2018
Dyka och hoppa fallskärm på dejt är helt rätt 2018

Bachelor-dejting, DM:s på Twitter och att ”ghosta” . Allt om Stockholms relationskrönikör spår dejtingtrender i Stockholm under 2018.
Några av dem oroar henne.
– Den här trenden är bara för de allra modigaste. 

1. Bachelor-dejting

”Även om jag  är en sucker för att ”bara” gå ut och ta en drink eller käka middag på en dejt – så verkar det som att dejter som innehåller någon form av fysisk aktivitet kommer bli väldigt poppis (och då syftar jag inte på den där trevliga nakna aktiviteten alltså…). Kanske är det suget efter teveprogrammet Bachelor dejting  i form av dykning, fallskärmshoppning och kajakpaddling som hägrar bland stans singlar? Eller är folk helt enkelt för rastlösa för att sitta och snacka under en hel middag? I vilket fall som helst så tror jag denna form av dejting kommer explodera under 2018.”

2. Ragga på sociala medier

”Det känns som att 2017 var året då fler och fler tröttnade på dejtingappar och istället började hitta tillbaka till Instagram, Twitter och andra social medier för att ragga. Jag tror att den här trenden kommer hålla i sig och att allt fler kommer kommentera på bilder och skicka DM:s för att visa intresse. Men tänk alltid på att ett nej är ett nej. Är personen inte intresserad av att snacka med dig eller ha kontakt då är det bara att snällt tacka för sig och inte fortsätta att höra av sig eller  skriva. Risken är då att du endast kommer bli betraktad som obehaglig och otäck och sånt sprider sig. ”

3. Ghosting

”Att dumpa någon utan att berätta varför och varken höra av sig via sms, telefonsamtal, röksignaler eller på något annat sätt verkar ha blivit en allt vanligare metod om man ska avsluta en relation. Att ”ghosta” (som det så fiffigt kallas) tror jag tyvärr är en trend som vi bara kommer se mer av vilket jag tycker är oerhört tragiskt. Våga berätta för den du inte vill dejta eller hänga med längre. Att ghosta är bara jävligt fegt”

4. Gå på blind-dejt

”Det gamla beprövade sättet att bli ihopfixad med gemensamma bekanta kommer bli en hit igen. Men denna gången UTAN att man får veta namn eller annan info innan dejten så att det blir omöjligt att kolla upp foton etcetera på Facebook. Du får helt enkelt lita på när din arbetskamrat säger att du skulle passa skitbra ihop med hens sambos polare som precis flyttat till stan. Detta är bara till för de allra modigaste singlarna vars motto är  ”vågar man inget så vinner man inget”.”

Stockholm, Sverige