Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Inte ens en simpel sojakorv i pausen”

Inte ens på Aspuddens IP kan besökarna få en vegetarisk korv.
Inte ens på Aspuddens IP kan besökarna få en vegetarisk korv.

Den gröna revolutionen har missat stans idrottsplatser. Köttnormens sista bastion, menar Kristian Lönner i en krönika för Allt om Stockholm.

ANNONS

Ingen mat är så förknippad med sport som varmkorven. I vissa matchreferat analyseras korven i pausen med samma skärpa som själva spelet – något vattnig men mustig senap. En trea i betyg.

Pauskorven är en slags ritual, en självklarhet som måste till för att göra idrottsupplevelsen komplett – för alla utom vegetarianen. Vi som käkar vego får hålla till godo med en mazarin och beskt kaffe. Inget att dissekera i matchrapporten direkt.

idrottsplatserna har blivit köttnormens sista bastion.

Medan en grön revolution svept över landet har idrottsplatserna blivit köttnormens sista bastion. Idag kan du stanna till på en vägkrog i Norrland och räkna med hemgjorda linsbiffar och vill du äta vegetarisk fine dining är det bara att boka bord på Rutabaga. Till och med köttmeckat Djuret har en grön meny. Men en simpel sojakorv i pausen på en match kan man inte få.

För mig är det ett problem. Jag känner mig utanför. Jag som älskar just de mindre arenorna, de där som heter vallen och IP, och har träläktare och K-märkta klubbhus.

Ryktet säger ju att alla i Aspudden är veganer.

Nu har min kollega Johan Thornton gjort en kartläggning av alla lag från division 2 till allsvenskan i jakt på den vegetariska korven. Det var som med den försvunna diamanten. Det fanns bara en. Jag hade hoppats på laget i mitt eget kvarter, IFK Aspudden-Tellus. Ryktet säger ju att alla i Aspudden är veganer. Men icke.

Vegetariska alternativ finns på sina håll (ostmacka räknas inte) men det är ju som bekant korven man vill åt. Sollentuna FK i division 1 norra visade sig vara det enda laget med en vegokorv i uppställningen. Det får väl bli mitt nya favoritlag.

Sollentuna är de bästa – heja heja heja FK!

ANNONS
Aspudden, Stockholm, Sverige