Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Tacka skäggen för ny manlig skönhetssalong”

Whiskey bland hudkrämerna
Whiskey bland hudkrämerna på nya "groomingsalongen" Will & Louis.

Nu öppnar stans första skönhetssalong för män. Det kan vi tacka Stockholms alla skäggiga snubbar för, skriver Allt om Stockholms Eric Thorsson.

ANNONS

Minns ni den metrosexuelle mannen? Han som gjorde entré för ett tiotal år sen och som skulle vara tillräckligt trygg i sin manlighet för att kunna anamma traditionellt kvinnliga traditioner – som att gå på skönhetssalong.

Men det blev tyst.

I stället var det en annan man som tog över på stans gator.

Den skäggige mannen.

”Skäggen blev bara fler och fler”

Bakom en tryggt manlig mask kunde han glatt ägna sig åt att vara fåfäng, att diskutera sitt utseende med andra män och att pyssla om sitt ansikte.

Skäggen blev bara fler och fler och sedan kom barberarna. Till skäggsalongerna kunde män gå och bli ompysslade, få en rakning med kniv och varma handdukar. Nästan som på en skönhetssalong. Fast manligt.

Ett par år senare var skönhetsbranschen på banan och marknaden exploderade av oljor, krämer, borstar och vax. Allt okej och manligt – för det handlade ju om skäggvård.

Nu behöver vi inte skägg för att gå på salong

ANNONS

”Stockholm moget för en manlig skönhetssalong”

Men nu har något hänt. Nu är Stockholm moget för en manlig skönhetssalong som inte gömmer sig bakom en rödvitrandig barberarstolpe.

Eller ja, nästan.

Ordet  ”skönhetssalong” är fortfarande så pass laddat att nyöppnade Will och Louis hellre kallar sig ”groomingsalong”.

Nu väntar vi bara på att stans snubbar vågar släppa sargen på riktigt och låta den metrosexuelle mannen få kliva ut i ljuset den här gången.

Stockholm, Sverige