Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Skippa sparrisen på första dejten

Unvik curry och sparris om du vill få till en andra dejt menar  Sofie Strandberg.
Unvik curry och sparris om du vill få till en andra dejt menar Sofie Strandberg.

Skippa en viss sorts grönsaker, för mycket öl och nya kläder. Sofie Strandberg har fyra tips på saker du inte bör göra precis innan en dejt.

ANNONS

Skippa viss typ av mat

”Dagen innan du ska på en dejt kan det vara bra att tänka på vad du stoppar i dig. Dels för att kroppen kan ha svårt att bryta ner en viss typ av mat, men också för att en del livsmedel kan göra att du utsöndrar mindre trevliga dofter. Skippa till exempel take awayn från indiern nere på hörnet om du inte vill stinka Calcutta, och om du käkar för mycket bönor, kål och lök, ja då får du vara beredd på att din mage kan reagera lite hur den vill vilket inte är så praktiskt på en första dejt. Har du planerat att ligga med din dejt kan det även vara bra att strunta i sparrisen, man luktar inte direkt hallon downstairs när man har ätit denna grönsak if you know what I mean…”

Ha inte för bråttom

Stressa inte när du ska iväg på dejt, det kan paja mer än du tror. Att komma fram helt svettig och dofta därefter och samtidigt vara läskigt övertaggad är faktiskt ingen hit. Boka in dejten så att du har några timmar fritt innan du ska iväg, då hinner du landa och varva ner efter jobb, plugg eller träning och samtidigt ladda mentalt inför dejten. Dessutom ger du ett tryggt och självsäkert intryck vilket för de flesta uppfattar som något positivt.

Kom helst inte full

Att inte komma full till en dejt känns kanske som ett tips som man inte ska behöva ge, men faktum är att detta händer titt som tätt. Nu är jag personligen inte en präktig nunna som tycker att man måste komma spiknykter till en dejt. Att ta ett eller två glas med polarna och bli lite varm innanför västen innan du ska iväg är en sak, det kan oftast vara en bra plan för att lugna nerverna. Men att göra entré som lutande tornet i Pisa och stinka öl bör man försöka undvika om man vill gå på en andra dejt…”

att göra entré som lutande tornet i Pisa och stinka öl bör man försöka undvika

Testa inte en ”ny stil”

Tänker du att det känns som en bra idé att köpa en helt ny outfit eller testa en ny stil dagen till ära? Tänk om direkt. Att gå på dejt med någon för första gången i ett par nya skor som du kanske får skavsår av eller i en skjorta som du tycker är skitcool men som egentligen inte alls är du, det är bara opraktiskt och distraherande. Ta det säkra före det osäkra, kör på en outfit som du haft på dig förr och som du känner dig snygg och bekväm i  – fokus bör i första hand ligga på din och killen/tjejens träff och inte på dina kläder.

ANNONS
Stockholm, Sverige