Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Så lever Söders äckligaste kille

Kombinera en konsthall med instagram, löpning och chia så får du en vidrig kille.
Kombinera en konsthall med instagram, löpning och chia så får du en vidrig kille.

Han fixar frukost, håller rent och snyggt omkring sig och är helt outhärdlig. Sofie Strandberg ger "Den rena frukostkillen" en rejäl släng av sleven.

ANNONS

I onsdagens avsnitt av Filip och Fredriks program Breaking News listade Filip Hammar vilka människor han är allergisk mot. När han berättade om sina fem värsta personer insåg jag vilken typ som skulle knipa första platsen på min allergilista och som jag aldrig i helvetet skulle klara av att leva tillsammans med.

En äcklig typ

Nu kommer jag inte  ha en svartsjuk kvinnohatande idiot på topplistan. Nä nu snackar jag om en jääävligt äcklig typ som jag kallar ”Den rena frukostkillen”.  Nu ska jag berätta för er om honom. 

Vitt och obehagligt

Denna lilla obehagliga varelse lever i ett väldigt vitt hem på Södermalm. Det enda som sticker ut i hans två och en halva är hans slitna träbord som han avsiktligt spillt rödvin på för att det ska kännas genuint bohemiskt. På bordet står även två mässingsljusstakar ”slarvigt” utplacerade med perfekt mängd gammalt stearin längs kanterna.

Han har även hängt en tavla  lite knasigt på en av de vita väggarna och om man frågar om den berättar han mer än gärna att han fyndat den på loppis (fast det är lögn). 

Löjlig frukost

Den här killen äääälskar sina frukostar mer än vad som är rimligt och kliver gärna ur sin perfekt tempererade säng precis när solen gått upp. Han kan ju för allt i världen inte missa det vackra ljuset som sipprar in i köket när han fotograferar sin löjligt fulländade frukost som består av färskpressad juice med ingefära, grönt te, avokadomacka och chiapudding toppat med blåbär.

Han hinner dock sällan äta upp sin frukost innan det bär av till jobbet då det tar ganska lång tid att få snygga ”spontana” bilder samt att få den skrynkliga kökshandduken och skeden som syns i bild att se ut som de bara råkar ligga där. 

Noll skam i lilla yogakroppen

Den rena frukostkillen är givetvis även en hängiven löpare och springer även när han är bakis, vilket inte undgår någon som följer honom på sociala medier. Han har dessutom inga problem att be någon förbipasserande att fota honom när han är ute på en av sina löpturer längs vattnet i sina alldeles för trånga löpartights. Han har helt enkelt noll skam i sin perfekta lilla yogakropp.

”Läser” Filter och dricker mandelmjölk

På söndagar gillar Den rena frukostkillen att börja sin dag på kaféet Pom & Flora där han beställer det nyttigaste på menyn samt lyxar till det och tar en kaffe med mandelmjölk. Sen sätter han sig och ”läser” senaste numret av Filter men egentligen väntar han bara på att hans kompis ska svara på sms:et om att åka till Artipelag på en dagsutflykt.

Bara en bild

När han sedan går där i konsthallen finns ingen tid för att varken kolla konst eller umgås med sin vän. Det enda som snurrar i Den rena frukostkillens skalle är hur i hela friden han ska kunna välja ut EN Instagrambild som representerar denna perfekta söndag. 

Den här killen är med andra ord en tom, ytlig och självupptagen liten person. Och skärper han inte sig kommer han med all säkerhet att leva resten av sina dagar ensam med en torr gammal chiapudding och ett Instagramkonto med noll likes. 

Café Pom & Flora, Bondegatan, Stockholm, Sverige