Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

”Att spela spel är så fruktansvärt löjligt”

Sofie Strandberg ger väl valda dejtingtips.
Allt om Stockholms krönikör föreslår nya dejtingregler.

Killen ska betala notan, inget sex på första dejten och förbjudet att höra av sig direkt efter man setts. Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg dissar dejtingreglerna som känns passé i Stockholm. 
–Att spela spel är ju så fruktansvärt löjligt.

1. Den som föreslår dejt betalar

Att mannen ska betala när man till exempel går ut och äter är ju extremt förlegat och en såå löjlig regel. Varför i hela friden skulle mannen betala just för att han är man? Vi i Sverige ska vara ett av världens mest jämställda länder och Stockholm som ligger i framkant med så många andra trender har helt missat att det är år 2017 och låter denna töntiga regel finnas kvar. En smart regel är till exempel att den som föreslår dejten betalar – enkelt och inga krångligheter.”

2. Ha gärna sex på första dejten

Den oskrivna regeln om att man ska vänta med att vara fysisk på första dejten för att visa att man är seriös och menar allvar är ju enbart löjlig om ni frågar mig. Att hångla eller kanske gå hem med din dejt första kvällen betyder INTE att du är mindre seriös eller att du inte är ute efter ett förhållande. Tvärtom skulle jag säga. Finns attraktionen där och ni klickar – varför inte köra på för att se om ni klickar fysiskt också?

3. Satsa på en ny dejt om den första floppar

Vissa menar att första intrycket är allt och att en misslyckad första dejt aldrig kan eller bör följas upp. Fel, fel, fel säger jag. Givetvis är första intrycket enormt viktigt, men helt ärligt finns det ju massor av aspekter när det kommer till första dejten. Man kan till exempel vara nervös, ha haft en dålig dag eller liknande. Så känner du att det finns något där mellan dig och dejten även om det inte var världens bästa första dejt – våga dig på en till. Friskt vågat, hälften vunnit…

4. Inse att det inte funkar att spela spel

När ska folk fatta att det där med att spela spel är så fruktansvärt löjligt? Det klassiska exemplet med tredagarsregeln som innebär att man inte ska höra av sig direkt efter en lyckad dejt utan vänta tre dagar är ju så sömnig att jag inte vet vad. Vill man höra av sig ska man göra det.

Att skicka sms på fyllan är heller ingen hit.

Dock kanske man bör tänka på vad man skriver eller säger. Att skicka ett sms där man bedyrar sin kärlek efter att bara ha setts i några timmar kanske inte är världens bästa idé. Att skicka sms på fyllan är heller ingen hit. Men att höra av sig ganska omgående och tacka för en bra dejt och kanske föreslå en ny, det tycker jag bara är modigt och rakt på sak.
 

Årstaängsvägen 25C, 117 43 Stockholm, Sverige