Krönika: Stockholmare: det spelar ingen roll hur mycket du tränar
Krönika

Sofie Strandberg

Ta det lugnt, tycker Sofie.
Ta det lugnt, tycker Sofie.

”Det spelar ingen roll hur mycket du tränar”

Krönika 

Hösten och träningshetsen är tillbaka. Men det hjälper inte hur mycket du tränar, skriver vår krönikör.

ANNONS

Precis som en hel del sätter igång med sitt ”nya sunda liv” efter semestern som varit full av göttiga grillkvällar och alldeles för mycket rosévin är det många singlar som lägger sin semester med tillfälliga sommarkatter på hyllan och planerar att hitta den rätta i höst.

Nu kör vi

Det är såklart inget fel att vilja komma igång varken med träning eller att vilja hitta sitt livs kärlek. Däremot är det här stressade ”Nu kör vi!” beteendet inte sunt någonstans och jag vill bara skrika ANDAS till alla som nu ska ”köra igång”.

Ja, det är superbra att du bestämt dig för att hösten 2017 är hösten då du ska skaffa din drömkropp om du nu tror att du blir lycklig av det. Men precis som PT:s säger ”skynda långsamt för att få ett hållbart resultat” till de som vill komma i form säger jag detsamma till er som vill hitta The one.

Att stressa och pressa sig själv superhårt för att hitta någon tror jag inte ett dugg på. Det är lika dåligt som dieter och quickfixes är för en sund och glad kropp. För även om man givetvis önskar det, så finns liksom inga genvägar för att hitta den rätta.

Det kommer inte automatiskt att göra dig lycklig

Och hur klyschigt det än låter – mår du inte bra på insidan kommer det kvitta hur mycket du tränar och kommer i form, det kommer inte automatiskt göra dig lycklig. Och älskar du inte dig själv när du väl träffar någon, ja då är det lätt hänt att personen inte är den rätta för dig och risken är att det kommer bli mer problem än att det blir något bra.

Fortsätt med grillkvällar

Så om du ska köra igång med något den här hösten så tycker jag att du först och främst ska satsa på dig själv. Fortsätt med grillkvällarna och rosévinet ett tag till och säg inte hejdå till sommarkatten bara för att det blivit några grader kyligare.

Jag kan jag nästan lova dig att när du är som mest lycklig, lyser av självförtroende och när du minst anar det – ja då står hen där framför dig.

Allt om Stockholm AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.

Läs fler krönikor

Krönika

”Berätta inte vad du ska göra på toa”

Krönika

Extrema dejter är helt rätt i år

Krönika

”Låt 2018 bli året då du väljer dig själv”

Krogåret 2017
Krönika

Comebacks på krogen präglade 2017

Krönika

”Gå loss på Elgiganten om du vill bli dumpad”

Krönika

”Ta tag i ditt eget Los Angeles-liv”