Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Ta inte med dina föräldrar på första dejten”

Presentera föräldrarna på första dejten? Inte rätt väg att gå, menar Sofie Strandberg.
Presentera föräldrarna på första dejten? Inte rätt väg att gå, menar Sofie Strandberg.

Är det dejtande på gång i höst? Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg listar vad du bör undvika för att få en dejt nummer två.
– Att prata om det här är otroligt osexigt, menar hon.

ANNONS

I senaste avsnittet av Svt:s realityserie Tro hopp och kärlek är en av killarna på sin andra dejt med en tjej han bara träffat en gång innan. När de sitter och pratar frågar dejten hur killen ställer sig till barn då hon är redo att skaffa barn typ igår. Givetvis ska man kunna fråga hur man tänker när det kommer till att bilda familj. Men på andra dejten? Är inte det liiite väl påstridigt?

Det finns mycket man inte bör göra på varken första, andra eller tredje dejten om man vill fortsätta träffa personen. Här är några grejer att undvika.

Presentera inte föräldrarna

En gång när jag skulle dejta en kille jag träffat på nätet bestämmer han att vi ska ses på en bar. När jag dyker upp sitter han där MED SIN MAMMA OCH PAPPA. Jag har absolut inte några problem att träffa föräldrar, men det var lite väl magstarkt att bli presenterad för dem på en första dejt.

Förvänta dig ALDRIG att bli bjuden

Vissa anser att det är den som bjuder ut på dejt som ska stå för notan. Och visst, så kan det vara ibland.
Men att förvänta sig det samt sitta och vänta på att dejten ska plocka fram kortet är INTE något du bör göra om du vill ha en andra träff. Vill du däremot aldrig träffas igen och bli kallad snålast i stan – kör på.

Ex = Exit

Jag träffade en kille en gång som envisades att berätta alla ingående små och stora detaljer om sina ex. På riktigt ALLA. Jag fick veta allt från hur de var i sängen och hur de mådde när de hade mens till var de firade jul och vad de hade för relation till sina föräldrar. Det blev inte en uppföljning på den dejten kan jag meddela.

Skippa ekonomisnack

ANNONS

Min polare berättade att han träffat en tjej nyligen som efter bara två dejter började snoka i hans ekonomi. Hon ställde frågor om hans lön, om vad han sparade i månaden och hur mycket han la på en utekväll. Att snacka ekonomi med någon man knappt känner är inte att vara intresserad – det är bara otroligt osexigt.

Stockholm, Sverige