Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Välkommen till Stockholm – här kostar latten mer än lunchen”

Kaffet i Stockholm är provocerande dyrt – vi kollade snittpriset på 66 kaféer.
Kaffet i Stockholm är provocerande dyrt – vi kollade snittpriset på 66 kaféer.

På lyxrestaurangen Frantzén landar en nota för två på runt 10 000, ändå tar de 50 kronor för en slät kopp kaffe. Marginalerna på den koppen kan vi bara fantisera om.
Överlag är kaffe i Stockholm provocerande dyrt. Men på vissa ställen kan du fortfarande få en kopp för en tjuga – och då ingår påtår.

ANNONS

För någon månad sedan trillade det in ett mejl till redaktionen med en undersökning av vad en latte på Starbucks kostar på olika ställen i världen.

Här hamnade de nordiska länderna högt upp på listan: Sverige klev in på trettonde plats med en kopp för 43 kronor, medan ­Danmark toppade listan med det hutlösa ­priset 60 kronor per kopp.

Vi har tagit reda på vad
en vanlig kopp bryggkaffe,
en kopp havrelatte och
en enkel espresso kostar
i Stockholm.

Ändå är den amerikanska kaffe­kedjan inte dyrast i stan. En kollega berättade att hon ­betalat dryga femtiolappen för en latte på ett annat lokalt Stockholmskafé.

Är det rimligt? Ska en latte kosta lika mycket­ som en billig lunch? Jag vet inte, men det fick oss att undra om kaffepriserna ser ­likadana ut överallt i innerstan.

Vi ringde därför 66 kaféer för att ta reda på snittpriset för en Stockholmskaffe. Vi har tagit reda på vad en vanlig kopp bryggkaffe, en kopp havrelatte (billigaste storleken) och en enkel espresso kostar i Stockholm. Resultatet hittar du här.

ANNONS
Stockholm, Sverige