Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Ibland vill man bara skrika åt folk”

Ibland vill man bara skrika åt stockholmarna.
Ibland vill man bara skrika åt stockholmarna.

Självgoda och falska människor, de som är lite mer stressade än alla andra och folk som inte ber om ursäkt. Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg listar de värsta typerna i stan. 

ANNONS

De som inte ber om ursäkt

I de flesta andra storstäder jag besökt säger majoriteten ”förlåt” eller ber om ursäkt på annat vis om man till exempel råkar stöta till någon man går förbi. Men i Stockholm finns det förvånansvärt många idioter och som aldrig skulle så mycket som pipa fram ett ”oj förlåt” eller ens ge en ursäktande blick trots att de precis köttat in en armbåge i solar plexus på en. Dessa ångvältar till människor saknar helt vett i skallen och borde inte få vistas ute bland folk.

I Stockholm finns
det förvånansvärt
många idioter

De som inte släpper in någon 

Man behöver inte bli kompis med alla och man behöver inte prata med folk man inte känner om man inte vill. Men det finns orimligt många stockholmare som ser sina kompisgäng som den heliga Graalen där INGEN annan än de som är med får komma in. Vad dessa kompisväktare är så oroliga för vet jag inte, men kanske är de livrädda för nya tankar?

De som är konstant stressade

Det finns vissa stockholmare som är liiite mer stressade än alla andra – vilket de gärna berättar och stoltserar med. Dessutom känner de sig liiite viktigare också, för enligt dessa människor är stress synonymt med att man lever ett lyckat och framgångsrikt liv där man pressat in så mycket man bara kan.

Sånt här äckligt
fejk-beteende
får mig att spy
rakt ut

Vi andra normalstressade kommer aldrig förstå jäkten, påfrestningarna och pressen dessa viktigpettrar upplever. Och människor som bor utanför Stockholm ska vi ju inte tala om – de kan inte ens stava till stress enligt dessa överansträngda och hårt jobbande gudaväsen.

ANNONS

De som bara vill umgås – om det finns något att vinna

Den här typen av människor är väldigt enkla att avslöja, för först är de helt ointresserade av en och man är nästan som luft för dem. Men sen, om man till exempel börjar ett jobb som dessa självgoda människor kan dra nytta av, eller om man blir känd för något – då är man helt plötsligt jävligt intressant och betydelsefull. Man läggs till i deras ”viktiga” nätvärk samt blir bjuden på fester och middagar. Sånt här äckligt fejk-beteende får mig att spy rakt ut.

Stockholm, Sverige