Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Jag vill kunna äta när jag är hungrig”

Kristian Lönner
Hur internationella vi än blir fortsätter ­våra mattider att vara strikt nationella.

Reporter Kristian Lönner undrar varför vi är så himla svenska när det kommer till vilken tid vi äter middag.

ANNONS

Det har varit sommarens olösliga i-lands-problem – att lyckas gå på en spelning på Grönan klockan åtta och samma afton äta middag ute.

Med kurrande mage har jag stått på båten tillbaka mot Slussen och ringt restaurang efter restaurang bara för att få höra att kockarna redan gått hem och servitörerna dukat av. Oftast var bara telefonsvaren kvar i tjänst.

Någon kanske invänder och säger att jag kunde ha ätit middag innan konserten eller inne på Gröna Lund. Visst, men en värdig middag äts utan stress och utan slammer från berg & dalbanan och gallskrik från Katapulten.

Är inte sydeuropéerna tjockare än oss?

Hur internationella vi än blir fortsätter våra mattider att vara strikt nationella.

Svensken fortsätter muttra om hur onyttigt det verkar vara att äta massa kolhydrater precis innan man ska sova. Är inte sydeuropéerna tjockare än oss? Medan spanjoren på vaga grunder kopplar ihop sena mattider med sofistikerad matkultur. Själv vill jag bara kunna äta när jag är hungrig.

Fyra ostmackor vid diskbänken

Ska det behöva vara så svårt? Nej, kanske inte. Min återkommande klagovisa över att sommarens konsertkvällar slutat med fyra ostmackor vid diskbänken fick till slut min kollega att tröttna och anklaga mig för dålig research.

 

ANNONS
Stockholm, Sverige