Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Vuxna hybriskillar med noll feeling – vänj er

Sofie Strandberg.
Sofie Strandberg.

Män i 35-årsåldern kan bara inte tro att det är öppet mål bara för att man frågar var toan ligger och är lite vänlig. Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg om missförstånd på krogen.

ANNONS

Det är lördagkväll, klockan börjar närma sig 23 och några killar slår sig ned vid bordet bredvid vårt på restaurang Mr French. Det är en peppig stämning runt båda borden och efter en stund börjar vi festa tillsammans. 

Men vaafaan! Då kunde jag ju ha stannat kvar och försökt få hem någon annan!?

De flesta av oss är i samma ålder, 35 plussare. Några har barn, vissa är gifta och en del har till och med gått igenom en skilsmässa. Så det är en lättsam känsla mellan våra gäng, ingen raggig atmosfär utan bara skönt, roligt och trevligt.

Delar en taxi

Jag och en av killarna har ett par gemensamma bekanta så vi har en hel del att beta av och diskutera vilket vi gör. När klockan närmar sig ett är vi fem stycken som vill gå vidare för ett sista glas innan det är dags att säga tack och godnatt. Vi styr kosan mot en liten pub i gamla stan och väl där hamnar jag och killen i baren och fortsätter snacka och garva. Vi har sjukt kul och när det är dags att åka hem bestämmer vi oss för att dela en taxi då vi båda bor åt samma håll.

”Ska du med hem eller?”

När han ska hoppa av, några kvarter från min lägenhet, säger han plötsligt ”Ska du med hem eller?”. Jag ser lite snopet på honom då jag inte alls upplevt att han raggat på mig plus att jag vid flertal tillfälle nämnt min mans namn. Jag säger överraskat men artigt ”tack men nejtack” varpå han rasar och skriker ”Men vaafaan! Då kunde jag ju ha stannat kvar och försökt få hem någon annan!?”. Sen smäller han igen bildörren, går med arga steg mot sin port och erbjuder sig givetvis inte ens att betala sin del av resan.

Nog för att jag fattar att man vill ragga när man är singel och sugen, men att inte ens ha lite känsla i kroppen när det kommer till om någon är intresserad eller inte och sen bli helt galen för att man får ett nej och agera som ett bortskämt barn – det är ju bortom pinsamt.

Tror att det är öppet mål

Veckan efter berättar jag storyn för några av mina tjejpolare som beskriver liknande händelser på krogen. Killar som tror att det är öppet mål för att man bjuder på en drink, frågar var toan ligger eller är allmänt vänlig. 

Kanske är jag naiv men jag trodde faktiskt att när man kommit upp lite i åldern så skulle man slippa den här typen av hybriskillar, men tydligen är fallet inte så. 

Så till dig, man i 35-årsåldern med storhetsvansinne och noll feeling: Det är 2017 nu och jag kan sitta och snacka med dig, bjussa på bärs och ge dig komplimanger utan att det betyder att jag raggar på dig och vill ha dig. Jag vet att det låter helt galet men det är dags att du vänjer dig. 

ANNONS

Veckans hiss:

När turister frågar mig vart man ska gå ut och klubba en tisdag i februari skäms jag alltid över att säga att det inte är öppet någonstans efter 01. Däremot är stans festutbud under sommaren helt sjukt bra och jag önskar att det kunde vara såhär året om.

Veckans diss:

En klassiker under sommaren är ju att klaga på för mycket hud på stan, och helt ärligt försöker jag skita i vad folk har och inte har på sig. MEN, att sitta i barkaka på restaurang – där går väl ändå gränsen? Jag vill inte se ditt fläsk när jag sitter och äter mitt fläsk så att säga.

Katrinebergsbacken 8, 117 61 Stockholm, Sverige