Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Avishai Cohen Trio

Adress: Dag Hammarskjölds väg, Stockholm, Sverige
Musik Israeliske världsbasisten och kompositören Avishai Cohen återkommer till Stockholm med nysläppt skiva och ny trio i bagaget! Denna gång för en unik konsert i ett av de mest välljudande rummen vi har, Berwaldhallen.

Från ögonblicket då den israeliska basisten Avishai Cohen kommer in på scenen, känner man en oändlig mängd energi, en sällsam stillhet och en helt unik dynamik. Allt existerar på samma gång, berikat med ett osvikligt leende och en lekfullhet som man sällan möter i musik på denna nivå. Det kommer gnistor från musiken, man kan närapå se och känna dem!

I över 20 år har basisten, sångaren, kompositören och bandledaren Avishai Cohen blivit en av världens mest uppskattade musiker och kompositörer. Som medlem i Chick Coreas trio blev han tidigt erkänd globalt och började samtidigt turnera i eget namn och släppa egenskriven musik.

Nu släpper han skivan Arvoles, det 17:e albumet i eget namn, inspelad i favoritstudion Nilento i Göteborg.

Med sig till Berwaldhallen den 13 november har han trion från inspelningen av senaste skivan Arvoles, pianisten och geniförklarade Elchin Shirinov från Azerbajdzjan samt den tongivande trumslagaren och slagverkaren Noam David från Israel.