Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

FN-bion presenterar: Yasuni Man

Film FN-bion visar Sverigepremiären för den prisbelönta dokumentären ”Yasuni Man” av regissören Ryan Killackey inför den internationella dagen för mänskliga rättigheter. Filmen visas av FN:s informationscenter UNRIC, FN:s utvecklingsprogram UNDP och det Svenska FN-förbundet på Bio Mauritz, Filmhuset.
Djupt inne i Sydamerika, där Anderna, Amazonas och ekvatorn möts, ligger orörda områden med möjligen världens rikaste biodiversitet. Där bor även några av de sista okontaktade folken i världen.
Idag rasar en konflikt i Yasuni, och parkens historia och nutid illustrerar på många vis hela Amazonas öde. År 1940 hittade Ecuador de största oljefyndigheterna landet någonsin skådat. Men oljan ligger precis under Yasuni.
Vi följer regissören Ryan Killackey och hans vän Otobo på en expedition genom Yasuni – en resa som illustrerar hur kampen för biodiversitet och mänskliga rättigheter och mot industri och överkonsumtion drivits till sin spets.
Filmen följs av en debatt och diskussion med regissören Ryan Killackey, FN-förbundet och UNDP. Diskussionen modereras av UNRIC. Registrera dig och reservera din biljett här: http://www.eventbrite.com/e/fn-bion-presenterar-yasuni-man-tickets-52043975933