Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Muslimska författare i USA efter terrordådet 11/9 – Hur formade det deras litteraturscen?

Adress: Arenan i Utställningshallen, Mångkulturellt centrum, Fittja gård
Övrigt Adnan Mahmutović är författare och föreläsare knuten till Stockholms universitet. Han kommer att föreläsa om ”Muslim American writing”. Hur uttrycker sig detta? Vilka likheter har författarnas verk? Finns det några olikheter och finns det något som ens kan kallas en ”Muslim American literature scene”?

Vi avslutar med en diskussion om det finns något liknande i Sverige? Och om det inte finns skulle det någonsin kunna finnas?

Välkommen till ett litteratursamtal fredag 11 oktober kl 18–19
Plats: Arenan på Mångkulturellt centrum
Föreläsningen hålls på engelska.
Gratis

Adnan Mahmutović (www.adnanmahmutovic.com) kom som krigsflykting från Bosnien under 90-talet. Han föreläser på Stockholms universitet i litteratur och kreativt skrivande. Hans litterära verk består av romanen ”Thinner than a hair” och novellsamlingen ”How to fare well and stay fair” (finns att låna på MKCS bibliotek). Adnan Mahmutović har också medverkat i flera litterära volymer ”Ways of beeing free”, “Visions of the future in comics” och “The craft of editing”. Han arbetar just nu med fokus på amerikansk-muslim litteratur och dess föreställningar om medborgarskap och globalisering.