Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Grisens liv och historia, med grisbesök och guidad tur

Adress: Spegeldammen, Stockholm, Sverige
Övrigt En skön sommardag i juli, i Grisens år, får vi lära oss mer om dessa charmiga och intelligenta djur och deras avtryck i vår kulturhistoria. Detta är en upplevelse för dig som älskar djur, kultur, eller är nyfiken på historia.

Under en föreläsning i den avkopplande grönskande miljön på Dansbanan vid Spegeldammen får vi lyssna till Martin Ragnar, författare till boken Grisens historia: Så mycket mer än fläsk.

Martin Ragnar är författare och forskare, både tekniker och humanist. Han är djupt engagerad i vår mathistoria och kulturhistoria, sekreterare i Föreningen Landtsvinet, Kålrotsakademien och Svenska Dryckesakademien, och han älskar grisar!

Till föreläsningen serveras en ekologisk eftermiddagsfika, ackompanjerat av fågelsång!

Efter föreläsningen bjuds vi på en visning av minigrisarna på Stora Skuggans 4H-gård. De önskar mycket kli och gos! Och vi människor mår bra av att få träffa djur!

Dagen avslutas med en guidad tur på Experimentalfältet, en spännande del av Djurgårdens och det svenska lantbrukets historia!

Paketpris: 395 kr per person, via https://www.djurgardensekolyx.com/new-events/2019/7/16/grisens-liv-och-historia-med-grisbesk-och-guidad-tur