Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sven Harrys konstmuseum – Art in Fashion

Adress: Sven-Harrys konstmuseum, Eastmansvägen 10-12, 113 61 Stockholm
Utställning För att utforska modets betydelse för konsten och konstens betydelse för modet arrangerar Sven-Harrys konstmuseum under ledning av curatorn Cay Bond utställningen Art in Fashion mellan den 14 februari och 31 maj. Utställningen samlar verk av Nikoline Liv Andersen, BITE, Martin Bergström, Ann Bonander Looft, Selam Fessahaye, Mark Kenly Domino Tan, Linda Nurk, Astrid Olsson, Diana Orving, Stina Randestad, Olivier Saillard, Bea Szenfeld, Henrik Vibskov och Wilhja.

Till sin första utställning på Sven-Harrys konstmuseum har Cay Bond, modevetare, journalist, kulturspanare och erfaren trendanalytiker, valt ut 14 viktiga klädformgivare – svenska och internationella stjärnor – som alla har gemensamt att deras design är tydligt influerat av konst.

När Sven-Harrys konstmuseum tillsammans med Cay Bond nu presenterar verk av modevärldens avantgarde är det både en hyllning till det djärva, moderna och nyskapande och ett uppmärksammande av klassiskt hantverkskunnande och stilsäkert formspråk. Mode och konst väcker alltid intresse och engagemang, och det här är en utställning som kommer att låta tala om sig.

Välkommen till utställningen Art in Fashion 14.2-31.5