Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Konstutställning med vernissage den 20.1.

Adress: Kulturfyren AB, Norrmalm
Utställning

pågår på Kulturfyren på Skeppsholmen till den 3.2.2018


Om konstnären Nina Liemola


Nina Liemola f. Nevalainen (f. 1972 i Helsingfors) är en finlandssvensk konstnär med starka band till Sverige. Liemola blev klar med sina bildkonststudier från Avoin taidekoulu (4 år) i Helsingfors våren 2017. Liemola har kompletterat sina studier med Steinerpedagogiska grunder, färdigheter i konstterapi, expressiv konstterapi grunder samt arbetshandledning med bildkonst som hjälpmedel.


”Det känns fullt naturligt att Stockholm är staden där jag vill ställa ut mina verk efter ett antal utställningar i studie och hemstaden Helsingfors och sommarvistelse orten Föglö. Jag har många vänner och kontakter här”.


”Framför allt att jag nu ställer ut på Skeppsholmen känns som en dröm gått i uppfyllelse då jag inte glömmer mina första vistelser på Moderna. Speciellt band har jag till den abstrakta pionjärens Hilma af Klints utställning våren 2013, hennes liv och utställning på Moderna har inspirerat mig stort och drivit mig att återvända till Skeppsholmen med egen utställning.”

Liemolas ofta abstrakta verk föds via det undermedvetna, resor, meditation, livserfarenhet, starka känslan för form och färger.


kulturfyren.se/events/nina-liemola-another-story-konstutstallning/