Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Kvinnohistorisk skrivstuga: Kvinnor inom scenkonst

Adress: Musik- och teaterbiblioteket, Torsgatan 19, Stockholm
Museum Vill du vara med och skriva in fler kvinnor inom mode i världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia? Välkommen på skrivstuga den 16 augusti med Stockholms Kvinnohistoriska, Musikverket och Nordiska museet. Medtag dator så bjuder de på källmaterial, kunniga experter och fika.

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Under den stora internationella Wikimania-konferensen, som i år går av stapeln i Stockholm, har vi en chans att minska glappet.

Tillsammans med Musikverket och Nordiska museet anordnar Stockholms Kvinnohistoriska två dagars skrivarstugor för att öka antalet artiklar om och av kvinnor på Wikipedia inom ämnena scenkonst och mode. Vilka artiklar behöver kompletteras med mer fakta och vilka kvinnor saknas helt i historien på Wikipedia? De dukar upp med källmaterial, förslag på ämnen, kunniga experter och förstås fika.

Föranmäl dig till anmalan@musikverket.se och berätta vilken av dagarna du vill vara med på. Du hittar Facebook-evenemanget för mode här: https://www.facebook.com/events/1557234218001814/.