Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

#metoo – vad gör det om 100 år?

Adress: Hökens gata 11, Södermalm
Museum I Sverige spreds #metoo i över 70 olika branschupprop med tillhörande vittnesmål, från skådespelarnas #tystnadtagning till byggbranschens #sistaspikenikistan. I nuläget har minst fyra museer påbörjat insamling av #metoo-upprop och flera forskningsprojekt samlar in data. Naturligtvis måste uppropen dokumenteras och sparas för framtiden men hur ska det gå till? Ett samtal om metod, teknik, etik och hur vi kan säkerställa att den som om hundra år är nyfiken på vad som hände hösten 2017 faktiskt får hela bilden.

Medverkande:

Eva-Sofi Ernstell är chef på Dansmuseet sedan två år tillbaka. Hon har arbetat på museer i över 30 år, både på diverse chefspositioner och som pedagog. Dansmuseet har nyligen tagit emot 100 vittnesmål från #tystdansa.

Karin Hansson är docent i data- och systemvetenskap och leder det tvärdisciplinära forskningsprojektet #metoo-aktivism i Sverige: Utveckling, konsekvenser, strategier, vid Stockholms universitet.

Åsa Kalmér är regissör, skådespelare och scenograf och har regisserat över 70 produktioner för teater, film, tv och radioteater. Hon är initiativtagare till #metoobackstage som samlar över 1 800 kvinnor som arbetar bakom scenen och bakom kameran.