Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

FN-bion presenterar: Under the Wire

Adress: Borgvägen 1-5 115 53 Stockholm
Film Den 29 maj kl. 18.00 visar FN-bion den prisbelönta dokumentären "Under the Wire" på Filmhuset i Stockholm.

Den 13 februari år 2012 begav sig krigsreportrarna Marie Colvin och Paul Conroy till det krigsdrabbade Syrien för att rapportera om belägringen av staden Homs där tusentals civila satt i fällan med få chanser att fly undan den syriska regimens oavbrutna anfall. Endast en av dem återvände.

Under the Wire ger en tankeväckande inblick i krigsreportrars och lokala, civila journalisters uppoffringar, och belyser vikten av internationellt samarbete för journalisters säkerhet och uttrycksfrihet, pressfrihet och demokrati.

Dokumentären innehåller ursprungligt videomaterial från Colvins och Conroys uppdrag och resa till den belägrade staden. Vi vill uppmärksamma våra åskådare på att filmen innehåller vissa svåra scener.

Filmen följs av debatt och diskussion (på engelska) med bl.a. filmregissören Chris Martin och den i filmen medverkande syriske civilreportern Wael al-Omar. Diskussionen förs på engelska.

Visningen är gratis, men kräver att du registrerar dig. Biljetter: https://www.eventbrite.com/e/fn-bion-presenterar-under-the-wire-tickets-60395231764