Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ståuppkomikern och aktivisten Melody Farshin berättar om boken Mizeria

Adress: Arenan i Utställningshallen, Mångkulturellt centrum, Fittja gård
Övrigt Melody Farshin har skrivit en brännande aktuell ungdomsbok Mizeria om tvillingarna Aicha och Ali. Med klockren jargong och tydligt inifrånperspektiv skildrar hon två gymnasieungdomars liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i meningslösa skjutningar.

Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv SÅ olika ut. Något de har gemensamt är hur mycket de försöker dölja för sin oroliga mamma. Aicha försöker läka ett krossat hjärta. Samtidigt kämpar Ali för att få högsta betyg i skolan, men hamnar av en slump mitt i en skjutning och blir felaktigt utpekad som delaktig i brottet.
Med korta kapitel, mycket dialog och slang är det här en bok som träffar rakt i hjärtat. Även på en målgrupp som sällan läser ungdomsböcker.

Melody Farshin (född 1988) är född och uppvuxen i Husby och debuterade som ståuppkomiker 2008. Sedan dess har vi kunnat se och höra henne på standupscener över hela Sverige, i Bolibompa, Comedy Cenral, turnéer med Riksteatern och i radioprogram. Melody är en flitig debattör och krönikör och har två år i rad varit konferencier för den omåttligt populära Poetry Slam-tävlingen Ortens bästa poet.