Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Structures by Filip Palmen

Adress: Grindsgatan 33 , Stockholm
Utställning Palméns ringar är laddade med de bilder som porträtterar konceptet som omsluter dem, vilket gör dem till något mer än bara besmyckningar. Filip ämnar att åskådliggöra sina skapelser på ett sätt som är trovärdigt för betraktaren och därmed förse bäraren med ett starkare band till smycket.
Varje ring till ’ s t r u c t u r e s ’ har blivit individuellt karvad och gjuten med förlorad vax gjutning. I processen förstörs gjutformen för att extrahera gjutningen, vilket säkerställer att ingen ring blir lik den andra, samtidigt som man bibehåller en hög nivå av skulptural detaljrikedom.
Filip Palmén har skulpterat sedan tidig ålder, men det var först 2011 som skulpturerna blev till smycken. När han tog sin MA, 2016 från smyckesprogrammet på Royal College of Art i London utmärktes han med bästa arbete i silver. Sedan dess har han fortsatt ställa ut verk både i Sverige och internationellt. Idag har Palmén en ateljé i Stockholm där han fortsätter att karva och förfina varenda verk för hand.