Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

The standup experiment at Engelen 26/3

Show Grand final på Engelen!
Standup Experiment när det är som bäst.

Kan man gå från totalt novis inom standup till att fylla en lokal med en nyskriven show på bara 8 veckor? Det beslöt sig den digitala entreprenören Niklas Gerholm, 44, att prova och efter tre veckor så hade han en lokal för finalen och över hundratusen visningar på Facebook. Resultatet stavas The standup experiment.

”Jag har alltid haft en förkärlek till underhållning och humor och stand up i synnerhet. Då jag var 10 låg jag hemma sjuk och skrattade mig fördärvad åt Carl Gustaf Lindstedts monologer. För tre år sedan startade jag upp en poddstudio och gjorde bland annat en podcast där jag fick agera underhållande. Det fick mig att fundera i banor om att göra standup.”

Oftast bygger standup-artister sig ett namn genom att delta i så kallade open mic-kvällar där man ges ett fåtal minuter att leverera skämt. Men Niklas valde ett annat sätt att närma sig yrket.

”Alla sa åt mig att du måste köra på scen för att lära dig hantverket. Så är det möjligen. Men jag ville se om man kunde få respons bara genom att släppa klipp med standup-rutiner för att testa om de var bra. Jag knöt kontakt med några Facebook-grupper och fick publicera i dem. På mindre än en vecka hade jag nästan 20 000 visningar.”

Boka din plats i Rhapsody Lounge redan idag:
Kött, fisk, vegetariskt
Ink öl/vin/alkoholfritt
Pris: 195:-
Tid: 19.00-21.00
Boka här: 0771-826826

The standup experiment hittar du här :
http://www.facebook.com/thestandupexperiment