Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Skrot-Nisse & Plåt-Johan — en verkstad i skrot-instrument byggande

Adress: Allèvägen 1, Vallentuna centrum
Barn Välkommen till Vallentuna Kulturhus med hela familjen att bygga instrument av skrot tillsammans med Skrot-Nisse och Plåt-Johan lö 30/3 kl 10-12 eller kl 13-15. Kostnadsfritt!
Överallt är vi omgivna av kasserat byggmaterial och allehanda skräp. Men nästan allt går att använda för olika ändamål. Sedan urminnes tider har människan tagit vad de har omkring sig och gjort instrument av det. Med nya oväntade material och kombinationer uppstår nya klanger och klangfärger. Så varför inte göra en insats för miljön och samtidigt skapa kultur? Verktyg, skrot och annat grundläggande material (pianotråd, stämskruvar, lim, brädor, plaströr m.m.) finns på plats för att tillsammans med er skapa nya spännande instrument. Ni kan också gärna bidra med ert eget plast-, plåt- och träavfall som ni vill använda er av. Alla får behålla sina tillverkade instrument. För barn tillsammans med sina vuxna!
Denna verkstad är ett samarbete mellan Kultur Vallentuna och SÖRAB.
Till Vallentuna Kulturhus tar du dig lätt med Roslagsbanan från Östra Station/Tekniska Högskolan. Kulturhuset ligger ca 100 m från stationen.