Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Vernissage med Maja Kristin Nylander

Adress: Allévägen 1, Vallentuna
Övrigt Välkommen till vernissage i Konstkuben i Vallentuna Kulturhus för Maja Kristin Nylanders fotoutställning Hanterandet av svårigheten. Konstnären finns på plats på vernissagen.
Nylanders drömlika bilder är hudnära betraktelser om närvaro och frånvaro. Hanterandet av svårigheten är en serie fotografier, utsnitt ur en berättelse om saknad gestaltad genom minnen, handlingar och relationer.
Maja Kristin Nylander har under en längre tid arbetat utifrån sina personliga erfarenheter av frånvaro och saknad. Omsorgsfullt iscensätter och arrangerar hon bilder med symboler och människor i melankoliska landskap. Hon undersöker saknaden och dess estetik, relationen mellan det mytologiska och världsliga, det kollektiva och privata minnet. I bilderna får minnen, symboler och kroppar samspela i associativa scenerier, där yttre och inre världar möts. Ett återkommande motiv är vårdandet och det fysiska, liksom det mentala, bärandet.
Nylander började i unga år fotografera sin hembygd med sin mammas gamla kamera och mormor som motiv. Viljan att berätta fanns där redan då, i drivkraften att skildra något som en dag inte kommer att finnas kvar.
    Datum
  • Lördag 10 oktober 13:00 - 15:00