Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Populärt poké bowl-ställe expanderar

Felix Sjunnesson, Jonna Timesgård, Rima Ismail och Samir Kersh på A Bowl.
Felix Sjunnesson, Jonna Timesgård, Rima Ismail och Samir Kersh på A Bowl.

A Bowl på Blecktornsgränd 8 vid Mariatorget är minst sagt en trendsättare – de var nämligen först i Sverige med att servera den orimligt trendiga maträtten poké bowl. Nu bygger de ut – och satsar på fler spännande rätter.

För snart tre år sedan öppnade A Bowl på Blecktornsgränd 8 vid Mariatorget och nu har det blivit dags att expandera.

Restaurangen tar över lokalen vägg i vägg och byter upp sig från 19 kvadratmeter till 80.

Bakom konceptet står paret Samir Kersh och Rima Ismail och restaurangen var först i Sverige med att serverar den numera supertrendiga maträtten poké bowl.

Rätten har sitt ursprung i hawaiiansk husmanskost och består av ris, grönsaker och ofta marinerad fisk eller kyckling.

Samir och Rima upptäckte själva poké bowl när de var på Bali och tänkte att den skulle tilltala svenskens smaklökar.

Det gjorde den, sannerligen.

– Det är lite trist, för tyvärr känns det som att trenden har gjort maträtten sämre, säger Samir Kersh.

Utvecklar menyn

När det nu har blivit dags för A Bowl att expandera passar de därför i samma veva på att även utveckla menyn.

– Vi kommer behålla en viss grund i menyn där vi serverar gott ris med grönsaker och någon form av protein. Vi har båda ursprung från Mellanöstern och det kommer spegla maten mycket.

Ambitionen är att också att göra restaurangen ännu mer hängvänlig – ett ställe du kan gå till för att äta en bit mat och dricka en öl.

– Stället kommer få en ny stor bar. Vi håller på med de sista ansökningar för alkoholtillstånd just nu, fram tills dess kommer vi servera folköl.

Renoveringen pågår för fullt och förhoppningen är att kunna öppna A Bowl version 2.0. någon gång mellan den 19 och 25 november.

Blecktornsgränd, Stockholm, Sverige