Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Pizza på arabiska öppnar i Hornstull

Aadel Kersh öppnar Bizza i hornstull. Pizza, börek och hans eget kaffe på menyn.
Aadel Kersh öppnar Bizza i hornstull. Pizza, börek och hans eget kaffe på menyn.

Arabisk pizza på italiensk deg. Det är idén bakom Aadel Kersh nya ställe Bizza i Hornstull.
– Fast margherita måste finnas med på menyn, den är min favorit, säger han

I bageriet Friend of Adams gamla lokaler i skuggan av Liljeholmsbron öppnar ett nytt ställe med stor kärlek till mjöl. Gänget bakom Racamaca som tog över lokalen i Hornstull för att brygga öl här för mindre än ett år sedan valde att lägga verksamheten.  Så nu är det mjöl som gäller i lokalen igen. Aadel Kersh, lokalens nya ägare älskar nämligen mjöl.

– Jag har alltid varit en sucker för det. Och sista åren har jag bakat jättemycket hemma, pizza och andra grejer. Och när jag har varit nere hos släkten i Palestina och käkat pizzorna där har jag tänkt att: de är grymma men jag kan nog göra dem bättre.

Jag vill kombinera det med mitt eget ursprung

Aadel Kersh

Och det är just pizzor som Aadel kommer att servera på sitt nya ställe. Eller snarare bizza, menar Aadel eftersom man inte säger P på arabiska. Och med den napoletanska degen som grund, fast med typiska ingredienser och kryddor som zaatar, Labneh och typiska ostar  från Syrien, Palestina och Libanon, tänkte han slänga upp ungefär sju varianter på menyn.

– Det är så enkelt och gott med pizza och de senaste åren har utvecklingen gått väldigt långt. Jag vill kombinera det med mitt eget ursprung, min egen identitet. Men jag måste också ha med en margherita på menyn, det är min favorit, säger Aadel och spricker upp i ett stort leende.

Börek från Farfar

Eftersom lokalen tidigare varit ett bageri kommer han att servera lite olika bakverk och börek (en favorit från hans tidigare kafé Farfar på Katarina bangata). Kaffet kommer från hans eget rosteri ute i Gustavsberg och Aadel hoppas att man ska se på hans ställe som ett kafé som också råkar servera grymma pizzor.

Aadel Kersh hälsar på Bizzas granne.

Aadel Kersh hälsar på Bizzas granne.

Just nu är lokalen dock fylld av byggdamm, snarare än finmalet mjöl, men Aadel hoppas att, med hjälp av sin kompis arkitekten Mikael Afrooz, kunna öppna redan i juli för att locka Tantos badgäster, folk från Hornstulls marknad på helgerna och grannar som vill hämta upp en nygräddad pizza till lägenheten.

 

Vad? Bizza

Var? Hornstulls strand 13. Gamla Friends of Adam

När: I början av juli

Hornstulls strand 9, 117 39 Stockholm, Sverige