Här är årets bästa krogar – Allt om Stockholm
Björn Frantzén fixar med piggvaren
Björn Frantzén fixar med piggvaren

Här är årets bästa krogar

Krog / Rekommenderat 

Vilka krogar var bäst 2017? Vi har satt ihop en lista med våra krogtestares favoriter.

ANNONS
Frantzén:

”Det är lite Harry Potter-känsla att gå på nya Frantzén. Fast här är det oansenliga Klara Norra kyrkogata och inte Diagongränd som står för trolleriet. Ring på rätt dörr och en magisk värld öppnar sig. Här väntar en välregisserad föreställning som du – och din plånbok – aldrig glömmer.”

Kagges

”Restaurangen ligger i stjärnbeströdda Frantzén och Mistrals tidigare lokaler, men det verkar inte påverka kockarna Kalle Lindborg och Dogge Tjärnhammar-Alm. Det är kaxigt, avspänt och med mycket finess.”

Imouto:

”På Imouto är maten en föreställning där råvarna spelar huvudrollen. Ett nirvana för sushiälskare där allt görs med perfektion in i minsta detalj. En smal restaurang för en tjock plånbok.”

La Bocca:

”På La Bocca litar man på sina råvaror. Här vågar man, utan fjäsk eller festlig garnering, servera rätter som inte ser mycket ut för världen men som smakar helt underbart. En friterad kronärtskocka och ett fat skinka gör restaurangen till en av årets  bästa krogupplevelser.”

La Colline:

”Södermalm har fått en härligt stimmig bistro med utmärkt bistromat och skön stämning. Den oväntade placeringen ­mellan pubarna i Götgats­backen känns genial. Så är det också gänget bakom klassikern Tranan som står bakom krogen. Och arkitekten Jonas Bohlin har skapat inredningen.”

Lux för en dag

”Lux dag för dag på Lilla ­Essingen är värd en liten omväg. Maten du får är tillagad med känslighet och kompetens, kvaliteten på råvarorna är hög och smakerna är rena och välavvägda. Inte är det överdrivet dyrt heller.”

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Mixgrill
Krogtest

Det libanesiska köket på ett bräde

Krog

Danyel Couet öppnar eget mini-imperium

Delar av Yuc-teamet. Faje Gani, Pierre Jacob, Anette Bodenfors och Sheda Shiltagh
Krog

Latinamerika möter Asien på nya Yuc i City

Anna Lallerstedt öppnar snart restaurang i Basaren
Krog

Lallerstedts käk ska locka folk till Kungsholmen

Lilla Paris, Brunnsgränd 2–4
Krogtest

Kallt och rått på Lilla Paris

Daniel Boudal och Fredrik Kvick öppnar italiensk krog på Rörstrandsgatan
Krog

Ny italienare höjer pulsen på känd kroggata