Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Jublet: ”Vi är Bäst i Stan!”

Allt om Stockholm har varit på en glädjefylld turné till stans allra bästa restaurangkök, kafé och bardisk. Krogtävlingen Bäst i Stan är avgjord. Här ser du alla vinnarna.
– Den här vinsten betyder allt, säger en glädjerusig segrare.
ANNONS

När alla 70 000 röster från Stockholms kroggäster landat och räknats vet vi nu vad de helst av allt vill ha. Det tycks bland annat vara lyx från Sydostasien, genuin grönsakskärlek, smarriga burgare, nördigt ölutbud, precisionsblandade cocktails och kaffe bryggt med omtanke, gärna av cykelfantaster.

Allt om Stockholm gratulerar alla vinnare av Bäst i Stan 2015!

Dubbelt upp för Barrels

Första vinnarstopp när Allt om Stockholm ger sig ut för att meddela vinnarna är på Stora Nygatan 20 i Gamla stan. Här finns det dubbla anledningar att fira. Barrels Burgers & Beer har nämligen håvat in mest gästkärlek i TVÅ kategorier. De står som vinnare både i klassen Bästa restaurang Budget och i Årets nyöppning.
– Den här vinsten betyder allt! Bara finalplatsen kändes som en vinst… och nu det här!

Segerglädjen går nästan att ta på i gänget som samlats på det populära hamburgerstället med en förkärlek för nördig öl och lekfulla desserter.
– Det är extra roligt eftersom det är folkets pris och det är dem vi vänder oss till. Att gästerna har ansträngt sig och gått in och röstat känns verkligen toppen. Vi är så glada. Vi vill ge vår personal och alla som har röstat ett jättestort tack!

Fotografiska vinner mellanklassen

Som om att panoramafönstren med den fantastiska utsikten och alla tidigare hyllningar inte skulle räcka – nu går Fotografiska och vinner Bästa restaurang Mellan också, framröstade av stans många restauranggäster:
– Nu blir det tårta! Härligt att våra gäster gillar det vi gör och alltid kul att få ett kvitto på att det vi gör är uppskattat, säger gänget på Fotografiska som samlas kring det glada vinnarbeskedet från Allt om Stockholm.

Hemligheten bakom vinsten menar de beror på olika saker:
– De som jobbar här är ett härligt gäng som har roligt ihop – det avspeglar sig. Dessutom är Fotografiska en folklig och lättillgänglig restaurang. Vi gör också något lite annorlunda, förklarar man vinsten, på restaurangen som valt att sätta säsongens grönsaker i huvudrollen och låta köttet få en biroll.

Farang bäst på lyx

I klassen Bästa restaurang Lyx är det Restaurang Farang på Tulegatan 7 som fått flest röster.
– Underbart att se att tre års hårt arbete har gett resultat! Nu blir det champagne och extra drag på vår personalfest på söndag, jublar köksmästare Johan Lindholm, restaurangchef Anders Holmgren och ägaren Kim Öhman.
– Så härligt att det är folket pris och att alla har tagit sig tid och gått in och röstat. Kollar man på de som var i finalen så kändes det ju som en ära bara att vara med där. Och så vann vi!

Att Farang med sitt Sydostasiatiska kök och smakresor i form av avsmakningsmenyer är riktigt populärt bland gästerna har varit uppenbart: 
– Vi märker ju av att folk gillar oss eftersom vi alltid har fullt hus och får fina kommentarer från gäster i sociala medier. Många lägger upp bilder från restaurangen. Dessutom har vi en bred kundkrets, med allt från kändisar till släktmiddagar och företag.

Tjoget är stans bästa bar

Hos Tjoget på Hornsbruksgatan 24 går det inte att ta miste på stoltheten över att ha blivit framröstade som Stockholms bästa bar.
– Det här är det viktigaste priset, där folket får rösta. Ett pris som verkligen visar att det uppskattas vad man gör, säger den glada skaran kring bardisken.

ANNONS

Tjogets skickliga bartendrar är vana vid priser för sin cocktailkonst sedan tidigare.
– Kul att vi fortfarande vinner priser. Vi vann mycket i början och att vi fortfarande vinner priser visar att vi fortfarande levererar.

Det är ett sammansvetsat gäng som tar emot priset:
– Alla som jobbar i baren har jobbat här väldigt länge och vi har kul ihop och det märks på gästerna.

På Tjoget kommer man inte att spara på krutet när vinsten nu ska firas. Här skålas i Magnum Dom Perignon 1996. Något som känns logiskt, eftersom det här är en bar där man exceptionellt noga med vad man häller upp i glasen.

Cykelcafé Le Mond är Bäst i Stan

Cykelcafé Le Mond på Folkungagatan 67 har fått allra flest röster i klassen Bästa kafé.
– Vinsten är en bekräftelse på att folk uppskattar det vi försöker uppnå och att hårt arbete lönar sig. Vi är så glada över den här vinsten! Nu skänker vi lite pengar till Barncancerfonden också för att fira – vi vill känna att vi ger tillbaka, säger Kalle Lööw och Corina Bermúdez Casas som tar emot blommor och diplom.

Nästa lördag ställer man till med fest för att fira. Cykelcafé Le Mond har bland några av sina stammisar en kärntrupp cykelburna entusiaster som ofta kommer förbi och kan vara en del av framgången i omröstningen.
– Två gånger i veckan cyklar vi ihop, fyra mil på en timme innan jobbet, sen äter vi frukost tillsammans på kaféet. Flera kända cyklister och vanliga motionärer är med i gruppen som kallas Le Peloton. Alla är välkomna att hänga med!

Återigen, grattis alla vinnare. Ni är Bäst i Stan!

Här hittar du alla finalister i Bäst i Stan 2015

REBECCA BRAGE & MALIN KALDO

1