Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

15 soliga och härliga takbarer i Stockholm

Finns det något bättre än att sitta på en uteservering med vänner en solig sommardag? Jo, faktiskt – att sitta där med vännerna och ha Stockholm vid sina fötter.
Här är Stockholms finaste takbarer och takterrasser.

ANNONS

Hans Ebenman och Rikard Fredricson driver Rooftopguiden där man tipsar om takbarer över hela världen som är värda ett besök. De ger Stockholm ett högt betyg som takbarsstad.
– Styrkan hos Stockholms takbarer är framför allt kvaliteten på mat, dryck och service. Här kan du få allt från gourmetmiddagar till högklassig streetfood. Även utbudet av drinkar, vin, och öl håller för det mesta väldigt bra nivå, tycker Hans Ebenman.

För låga byggnader

Men det finns sånt som minskar lockelsen med stans takbarer. Inte oväntat nämner han vädret.
– Ja, det och de relativt låga byggnaderna.

I år finns nykomlingen Scandic Continental som öppnat takbar mitt i city.
Nästa år öppnar takterrassen till At Six på Brunkebergstorg mitt i city, som Allt om Stockholm skrivit om tidigare.
Det finnns också flera andra takbarer som imponerar.
Urban Delis takbar på Sveavägen har ett riktigt coolt koncept i år. De har även en av de största terrasserna i hela Stockholm. I matväg är Pane Fresco fantastisk. Genuin och vällagad italiensk mat både på lunchen och kvällstid. Sedan finns det några guldkorn även utanför city. The Winery Hotel som öppnar upp i Solna i början av juni ser väldigt spännande ut.


Stans bästa sommarklubbar – så satsar de i år


Här hittar du stans härligaste takbarer

Pane Fresco – Paolo Robertos ställe mitt i city

Italienska restaurangen Pane Fresco drivs av mat- och träningsprofilen Paolo Roberto. Köket här har hämtat inspirationen från Neapel, med pizza i fokus. Takterrassen har utsikt över Sergels torg och vimlet i centrala Stockholm.

Var: Åhléns City plan 4, Klarabergsgatan 50

Läs mer här

Dramaten – takterrass med stil och klass

Här på Terrassen har du utsikt över Nybrokajen och folklivet på Strandvägen. Folk är snyggt klädda. Takterrassen har plats för 100 gäster, till lunch och middag. Nytt för i år är att det går att boka bord till kvällen. I baren kan du beställa goda drinkar.

ANNONS

Var: Nybrogatan 2

Läs mer här

Gondolen – en svindlande klassiker

Taket är Gondolens sommarrestaurang, 33 meter ovanför Slussen. Grillat är temat. Härifrån ser du både ommöbleringen av Slussen, Gröna Lund och stora delar av stan till skön musik, öl och trendiga drinkar. Öppnar 27 maj.

Var: Stadsgården 6

Läs mer här

Mosebacketerrassen – skönt sommarhäng

Det här är en av de populäraste takterrasserna i stan. På Mosebacketerrassen finns plats för många. Vill du ha något mer intimt så har Södra Bar och Champagnebaren varsin mindre terrass. Andlöst vacker utsikt över Gamla stan och Gröna Lund.

Var: Mosebacke Torg 1–3

Läs mer här

Scandic Anglais – takbar med partypotential

Letar du efter en skön afterwork-bar och mer festlig atmosfär har du kommit rätt. Här vimlar du med utsikt över Humlegårdsparken och delar av Östermalm. Fredagar och lördagar är det mycket folk, så kom i tid.

Var: Humlegårdsgatan 23

Läs mer här

Scandic Sjöfartshotellet – en doldis med 50-talskänsla

Inte alla hittar hit, till den här takbaren med avslappnad känsla som är poppis bland Södermalmsborna själva. Här har du utsikt över Djurgården och Saltsjön. Terrassen har i år döpts till Sailor Bar och har fått en ny look med inspiration från 50 talets-USA.

Var: Katarinavägen 26

Läs mer här

Strömterrassen – när du vill lyxa till det

På Kungliga Operans takterrass kan du lyxa med ostron och skaldjur eller en saftig grillad burgare. Utsikt över Slottet och Strömmen och solläge som är tipptopp. Dj:s ger ett skönt bakgrundssound. En av sommarstockholms längsta barer och ett soundsystem som enkelt ställer om till klubbkvällar där fredagar betyder somrig r’n’b och hiphop och lördagar house och disco. Premiär 21 maj.

Var: Gustav Adolfs torg 2

Läs mer här


Guide: Här hittar du Stockholms bästa gelato

Efter Aperol spritz, här är sommarens drinkar


Hornhusets takbar – för en skön paus

Trött på trafiken vid Hornstull? Fly undan bullret upp till takbaren Barrio. Här kan du äta enklare mat och dricka sommaröl och drinkar.

Var: Långholmsgatan 15B

Läs mer här

Slakthuset – svängigt tak söder om Söder

En stor och avslappnad takbar söder om Söder. Solstolar, grill och skön musik när vädret vill, som förvandlas till klubbparty under stjärnorna på sommarkvällar.

Var: Slakthusgatan 6

Läs mer här

Kulturhuset – en oas i betongen

Här tar du en lunch eller något att dricka och ser ut över betongcity med Hötorgsskraporna, Sergels torg och kan beundra mönstret på Plattan. Gröna växter och skön stämning ger ändå Kulturhusets takterrass hög mysfaktor.

Var: Sergels torg

Läs mer här

Scandic Continental – nya cityhänget

Årets nyhet som många är nyfikna på. Nybyggda Scandic Continental mitt emot Centralstationen har takbaren Capital som ska ha internationell känsla och bjuder på utsikt över både Södermalm, Kungsholmen och Stadshuset.

Var: Vasagatan 22

Läs mer här

Scandic Foresta – för soft sommarstämning

Här är du en bit utanför centrum, så räkna med mer av hotellgäster och lokalbefolkning och mindre av turister. Soft och harmonisk stämning och vissa kvällar spelas jazz.

Var: Herserudsvägen 22, Lidingö

Läs mer här

Clarion Hotel Sign ­– granne med takpool

Här vimlar bargäster på ena sidan av taket och spagäster kring utomhuspoolen på den andra sidan. Härifrån har du utsikt över Kungsholmen. Mat och dryck håller bra klass.

Var: Östra Järnvägsgatan 35

Läs mer här

Urban Deli Sveavägen – takparken mitt i city

Ta hissen upp till 9:e våningen så hittar du förra årets nytillskott bland stans takbarer. Urban Deli Sveavägen har en gigantisk takpark mitt i centrala Stockholm. Här kan du äta, dricka, lyssna på musik och titta på konst med 360-graders utsikt över takåsarna i centrala Stockholm. Öppnar 20 maj.

Var: Sveavägen 44

Läs mer här

Solstugan – med värmegaranti

Poppis bland stockholmarna och känt för att vara ett skönt sommarhäng med dj:s, mat och dryck. Solstugan i Kristineberg menar att de alltid kan garantera en temperatur på 21 grader, med hjälp av infravärme ifall solen sviker.

Var: Snoilskyvägen 37, Kristineberg

Läs mer här

Källa: rooftopguiden.se mfl.

ANNONS: Håller du dig hellre på backen när du myser på uteservering? Här hittar du våra sponsrade guider med tips på uteserveringar. Regn? Då hittar du tips på barer här.

Årstaängsvägen 13, 117 75 Stockholm, Sverige