Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Europas bästa curry – finns i Vasastan

Den 16 maj slog indiska restaurangen Ultimat upp dörrarna.
Fem månader senare är det klart: Vasastan-krogen serverar Europas bästa curry.
– Det är ett kvitto på att Sverige har en växande curryindustri som visar på kvalitet och innovation, säger Nahid Hassan, Europas bästa currykock.
ANNONS

London är världskänd för sina indiska krogar och den brittiska huvudstaden stoltserar med en 200-årig curry-tradition och utbud ingen annan stad i Europa kunnat konkurrera med – förrän nu.

För den bästa currykocken återfinns inte i Mayfair eller Soho, nej han står i köket på Vasastan-korgen Ultimat.
– Det här är ett prestigefyllt pris som jag är jätte glad att få, sa Nahid Hassan efter att ha tilldelats Curry Life Awards utmärkelse som Europas bästa currykock.

Satsar på traditionella rätter

I sin motivering lyfte juryn fram Ultimat som Europas främsta bengaliska restaurang och då särskilt för sin kombination av innovation samt bevarandet av bengaliska traditionella mattekniker- och smaker.
– Vi har många rätter som håller på att försvinna från det bengaliska köket. Jag vill få fram den gamla matkulturen. vi har en liten meny, men vi gör allt från skratch. Vi är den enda bengaliska fine dining-restaurangen i Europa, som rostar och maler alla kryddor själv.

Så vad kan man förvänta sig när man kommer och äter din mat?

– Riktig autentisk bengalisk mat. Här är det inte Tikka masala och inga röda såser – utan originalsmakerna. Jag vill bygga trenden att man ska våga säga att man är bengalisk eller masaladosa – inte bara indisk, säger Nahid.

Sugen på indiskt, men inte i Vasastan? testa:

Indian Garden Liljeholmen, Sjövikstorget 10

Holy Cow, Ringvägen 87

East India, Kommendörsgatan 46

Indian Curryhouse, Scheelegatan 6

ANNONS

Mezbaan, Nockeby Torg 11

1