Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Bästa barerna för en drink i solnedgången

Skåla i solnedgång – här hittar du bästa ställena i Stockholm
Skåla i solnedgång – här hittar du bästa ställena i Stockholm

Ett glas iskallt rosévin i handen, några vänner som sällskap och en fantastisk solnedgång – mer än så behövs knappast för en perfekt vår- eller sommarkväll. Allt om Stockholm har varit på upptäcksfärd och hittat några av stans absolut bästa platser för en ”sundowner”.

ANNONS

Scandic Anglais takterrass.

Scandic Anglais takterrass. Foto: Pressbild

Intimt och klassiskt

Klassiska hotellet Scandic Anglais har en underbart mysig och intim liten takbar ett stenkast från Stureplan som är lätt att missa om man inte vet om den. Här gassar solen på efter lunch och en skön eftermiddagssol lägger sig över terassen precis när klockan slår after work. Det här är en perfekt takbar att ta dejten eller kollegan för ett glas rosé i solnedgången med utsikt över vackra Humlegårdsparken.

Adress: Humlegårdsgatan 23, Östermalm

https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/scandic-anglaisFolkligt med vykortsvy

Nära Fredhällsbadet på Fredhälls klippor ligger fantastiska Solstugan. Med en helt magisk utsikt över Mälaren är det här en riktig juvel när det kommer till sommarvyer och vackra solnedgångar. Här käkar man enklare rätter, dricker en stor stark eller rosé och allt som allt råder det en folkligt och enkel stämning här. Men vem behöver egentligen något annat när utsikten är som tagen från ett vykort?

Adress: Snoilskyvägen 37

ANNONS

http://solstugan.com


Solnedgång över takåsarna

Mitt på Sveavägen ligger Urban Deli och deras stora takterass som mest kan liknas vid en cool miniatypark uppe på ett tak. Här har man utsikt över centrala delar av Stockholm samt kan se solen gå ner över stans takåsar. Urban Deli är ett schysst ställe för lite större sällskap som vill njuta av dagens sista solstrålar utan att lämna city.

Adress: Sveavägen 44, Vasastan

http://www.urbandeli.org/sveavagen/


Enzo’s takterrass i Hornhuset, Hornstull, öppnar den 12 maj.
Brasiliansk storstadspuls

Denna lilla pärla högst upp på Hornhusets tak är verkligen helt idealisk om man vill känna storstadspulsen samtidigt som man gottar sig i dagens sista värmande sol. Den färgglada, genomtänkta och charmiga inredningen på Barrio gör att tankarna direkt går till en mysig kvartersbar i Rio – vilket givetvis är tanken. Får du en av barens bästa platser kan du se solen gå ner över Tantolunden samtidigt som du sippar på en läskande caipirinha eller Sol-öl.

Adress: Långsholmsgatan 15, Södermalm

http://www.hornhuset.se/barrio/Restaurang Tak.

Restaurang Taks terrass på Brunkebergstorg. Foto: Carlos Montecinos

Svårslagen utsikt

Det senaste tillskottet när det kommer till barer med fantastisk utsikt är TAK som ligger på 14e våningen mellan de hajpade hotellen Hobo och At Six. 360-graders utsikten från takbaren över Stockholm är svårslagen och helt enastående i sitt slag. Att sitta i baren och se solen sakta går ner över takåsarna medan man sippar på en av ställets cocktails till tonerna av skön musik samtidigt som man blickar ut över staden – ja det är ren och skär magi.

Adress: Brunkebergstorg 2-4, City

https://tak.se


Solnedgång på Mosebacketerrassen. Ett bra ställe för en sundowner

Solnedgång på Mosebacketerrassen. Ett bra ställe för en sundowner. Foto: Pressbild

Se stan från Söders höjder

Mosebacketerrassen bjuder på såväl gott om plats som lite lagom enkelt käk och en hel radda av konserter under sommarsäsongen. Och så en makalös utsikt där man kan se solen gå ner över Stockholm som sällskap till drinken.

Adress: Mosebacke torg, Södermalm

http://sodrateatern.com/pa-tallriken/mosebacketerrassen/


Mosebacketerassen, Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige