Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Här hittar du bästa barmaten i stan

Cultur bar har bra mat, tycker Allt om Stockholms reporter.
Cultur bar har bra mat, tycker Allt om Stockholms reporter.

Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg tipsar om några av sina favoritbarer som både har skönt häng men som också serverar prisvärd och smarrig barmat.

 

Det kvittar om du bara är sugen på något litet, inte känner för att lägga en förmögenhet på käk eller om du helt enkelt bara gillar schyst barmat. Allt om Stockholms Sofie Strandberg har testat mängder av smårätter i barerna runt om i stan. Här listar hon sina topp fem just nu.

Hjärtat

”Att gå innanför dörren på mysiga Hjärtat på Linnégatan känns som att komma hem. Här möts du av glada miner, en intim stämning och en korvmeny som får dig att önska att du hade större magsäck. Vad sägs till exempel  om lammkorv med picklad jalapeno och citrusmajonnäs för ynka 115 kronor? Här finns också en halloumiburgare med grön tomatchutney för samma pris.

Det här är ett perfekt hak för dig med liten plånbok men med stort hjärta helt enkelt.”

http://www.hjartatstockholm.se

Cultur bar

”Trattkantarellsoppa, tartar eller boef bourguignon – urmysiga Cultur bar i gamla stan har fattat det här med att en riktigt bra bar kräver riktigt bra barmat. Kanske beror det på att stället brinner för trevliga after works och vet att folk tenderar att bli sugna på något att tugga på efter några glas vin? Här finns alltid något gott att välja på och barkäket kostar bara runt hundringen.”

https://www.culturbar.se

Lilla baren  på Riche

”Lilla baren på klassiska Riche är känt för att vara fullproppat och välbesökt alla dagar i veckan. Trots detta brukar det inte vara något problem att beställa barmat av den proffsiga och snabba personalen.

På tavlan bakom baren hittar du traditionellt barkäk som charkbricka, gratinerad löksoppa och burgare men även en plat du jour. Här är det lite dyrare men ack så värt det, med tanke på stämningen och minglet.”

http://riche.se/lilla-baren/

Nytorget 6

”På familjära Nytorget 6 är barmat och smårätter är lika viktigt som huvudrätter. Här kan du sitta och sippa på din öl samtidigt som du käkar minitacos, hummersoppa, friterade crab cakes eller kroppkakor. Barmenyn är lika genomtänkt och planerad som menyn för huvudrätter och de flesta mindre serveringarna ligger mellan 75 och 85 kronor. Verkligen är prisvärt med tanke på vad du får.”

http://www.nytorget6.com

Yuc

”Förutom jäkligt goda cocktails och en genuint skönt stämning serverar Yuc även magiskt mexikanskt käk. På barmenyn hittar du bland annat egenfriterade nachos med pico di gallo och guacamole och kimchimarinerad biff tartar för under hundringen. Ett perfekt ställe för dig som hellre lägger pengar på drinkar än käk men ändå behöver lite krubb i magen.”

http://yuc.se

Nytorget 6, Stockholm, Sverige