Boulebar slår upp dörrarna i Liljeholmen – Allt om Stockholm

Boulebar slår upp dörrarna i Liljeholmen

Bar 

Snart kan du spela boule i sydfransk miljö – i Liljeholmen. Den 1 september öppnar Boulebar i ett gammalt nerlagt tryckeri.

ANNONS

Boulebar Tryckeriet blir namnet på det nya hänget, på Liljeholmsvägen 14. Men någon trycksvärta lär man knappast hitta därinne. Snarare ska man få känslan av Sydfrankrike, eller närmare bestämt Marseille.

– Man ska känna doften av pastis och höra sydfransk musik när man spelar, säger Måns Daniel, presskontakt på Boulebar.

Genomgående sydfranskt

Lokalen har två våningar. I dem ska 15 boulebanor rymmas, omgivna av lummig grönska för att ge parkkänsla. Dessutom finns det både en bar och en restaurang. Det går förstås bra att bara komma dit och spela, men den som vill ska också kunna äta en bit mat och dricka något. Menyn är sydfransk, precis som på Boulebars övriga ställen.

– Vi satsar på helheten. Boulebanorna är i världsklass och maten och baren är också jätteviktiga, säger Måns Daniel.

Måns Daniel, mitt i byggstöket, där en syfransk miljö växer fram.

Måns Daniel, mitt i byggstöket, där en sydfransk miljö växer fram. Foto: Joakim Hovrevik

Boulen från pappa

Han har själv spelat boule sedan barnsben, då han följde med sin pappa på tävlingar. Han spelade ihop med de andra barnen och fastnade snabbt för spelet.

– Det är sjukt spännande att tävla i boule, det är det ena. Det andra är gemenskapen, säger Måns Daniel som både vunnit SM och deltagit i VM.

I Stockholm finns Boulebar sedan tidigare i Rålambshov och i Tanto, där man har utomhusbanor, och vid Rådhuset, där man har inomhusbanor. Med sina 15 banor är lokalen i Liljeholmen företagets hittills största satsning i Stockholm. Här blir det öppet året runt, alla dagar i veckan.

Den 1 september slås dörrarna alltså upp för första gången, redan klockan 11. Under helgen blir det sedan en hel del firande, bland annat med livemusik, dj:s, bouletävlingar och aktiviteter för barn.

Boulebaren har för övrigt varit på gång ett bra tag. Från början var det meningen att den skulle öppna i januari 2017, men starten försenades. Nu blir det alltså en höstpremiär i stället.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Här hittar du fler barer

Bar

Ny vinbar bubblar upp mitt på Drottninggatan

Monks byter ägare och inriktning
Bar

Monks i Gamla stan blir nytt ölställe

Bar

Hon är stans bästa bartender

Bar

Folkölstrenden i Stockholm växer vidare

Bar

Världens bästa bar gästspelar i Stockholm

Julstämning på Le Shed. På Penny & Bill blandar Johan Evers drinkar
Bar

10 juliga barer du bör besöka innan den 24:e