Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Frukostrester förvandlas till drinkar

cappuccino och croissant blir cocktail
cappuccino och croissant blir cocktail

Rester från hotellfrukosten sparas och används till kvällens cocktails på Haymarket på Hötorget.

Gamla croissanter och överblivet skum från en cappuccino. Skräp säger de flesta. Men inte de som jobbar i baren på Pauls på hotellet Haymarket. Här, i klimatfrågans namn, gör de istället cocktails på resterna av hotellets frukost.

– Vi imponeras enormt av det arbete som redan görs världen över och vi vill bidra till denna positiva utveckling genom att se hur vi kan påverka det hos oss i ett stordriftsperspektiv. Vi gör redan mycket men kan alltid göra mer och i och med vår storlek så ger även små förändringar stora resultat här säger Daniel Hermansson F&B-manager på hotellet.

 

Restprojektet börjar 27 februari och pågår i tre månader.

Haymarket by Scandic, Hötorget, Stockholm, Sverige