Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Galen fest när barerna slåss mot varandra

Slaget om Skeppsbron på Mr French
Det går vilt till när barerna tävlar om gästernas gunst.

Spexiga drinklistor, glitterregn och bodyshots – bartävlingen Slaget om Skeppsbron är inte direkt för den pryda och ofestliga gästen. 
– Ett tips är att sjukanmäla dig på måndagen, menar Didrik Willes, värd för evenemanget

ANNONS

På söndag är det dags för den andra deltävlingen i Slaget om Skeppsbron. Tävlingen håller till på Mr French och ett flertal av stans barer gör upp i en kamp om vem som säljer mest cocktails, shots och öl under en kväll. 

Folkfest och mätartävling

Didrik Willes, vinnare av fjolårets tävling tillsammans med Ossian Eliasson då tävlande för F12, är detta årets värd för eventet. Eller som han själv kallar sig – ”dagisfröken”. 

– Slaget om Skeppsbron har under åren blivit en mix av en rolig folkfest och en mätartävling i vilken bar som kan dra dit mest folk. I år håller jag i leken och ser till så att ingen har tråkigt av de som tävlar, säger han.

slaget2 Stillsamhet är inget som passar den som går på en av kamperna. Foto: Pressbild

Säljer örfilar för att vinna

Reglerna i tävlingen är relativt enkla – de barer som tävlar får varsin station i baren och den station som säljer mest vinner. 

Lagen gör naturligtvis allt för att sticka ut och locka gäster att handla i just deras del av baren. 

– Ja under åren har man sett allt från spexiga drinklistor och bodyshots till trollerier och att sälja örfilar för att få in så mycket pengar som möjligt, berättar Didrik.

”Vi körde Torsk på Tallin-tema”

Själv tror han att man vinner genom att inte fokusera så mycket på att krångla till det och att inte bli svettig och stressad över att ett glas eller en juice är slut.

Däremot tror han att tema är något att satsa på om man vill få gästerna att handla.

ANNONS

– Förra året då jag och min kollega vann körde vi ”Torsk på Tallin” tema. Du vet violshots och gin och tonic med endast en isbit. Jan Banan och Slobban i baren liksom! 

Inga blyga gäster

Men om man inte står bakom baren utan kommer som gäst, vad kan man förvänta sig av kvällen egentligen?

– Du bör inte vara en blyg person om du är gäst på eventet, för att det kan komma en kille med glitter i skägget och strö glitter över dig. Är det något du skulle bli sur över får du gå någon annanstans. Och det kommer bli en galen kväll så sjukanmäl dig på måndagen. 

Fakta

Då tävlar din favoritbar

Slaget om Skeppsbron är en tävling mellan några av Stockholms barer där det gäller att sälja så mycket dricka som möjligt under en kväll på Mr French. Vinnarna av hela tävlingen vinner en resa till Mexiko och 5% av totalförsäljningen som alla lagen dragit in.

Omgång 1 – 28/5 (redan avgjord)

Tak by Urban Deli

Kåken/Beers n Bubbles

Omgång 2 – 4/6

TAK

Ljunggren

Haymarket

Colosseum

Omgång 3 – 11/6

Dramatenterrassen

Reisen

Solidaritet

Vassa Eggen

Omgång 4 – 18/6

Svartengrens

Punk Royal

East

Nosh & Chow

Skeppsbron, Stockholm, Sverige