Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De fixar kubaparty på hyllad kvartersbar

Karl-Martin Edin med sin kompanjon.
Karl-Martin Edin med sin kompanjon.

Norrlännning kommer till stans hetaste bar och ställer till med Cuba-fest.
– Jag är galet peppad på den här kvällen. Ett som är säkert är att den Kubanska romen kommer flöda, säger bartendern Karl-Martin Edin.

ANNONS

Han vann den svenska heatet av tävlingen Havana Club Cocktail Grand Prix och kommer senare i vår tävla mot finalisterna från 19 andra länder i Havanna. Men först gör Karl-Martin Edin ett gästspel på Bar Hommage i Stockholm som kommer förvandlas till Havanna för en kväll.

Jag är galet peppad på den här kvällen! Det blir kubansk afton med allt vad det innebär. Ett som är säkert är att den Kubanska romen kommer flöda!

Cocktail med smak av sandwich

Karl-Martin Edin jobbar vanligtvis på baren Open/Closed i Umeå och det var där han och kollegan Jake Blanch kom på idén till vinnardrinken. Drinken serveras på samma sätt som en enkel macka, i en röd plastkorg. Serveringen innehåller alla komponenter av en kubansk macka som bröd, senap, pickles, ost och fläsk och den innehåller även alla grundstenar av Kubas nationaldrink – daiquirin. 

En kubansk bomb

En kubansk bomb

– Idén till drinken kom naturligt till oss då vår bar ligger inuti en liten deli. Mat kändes självklart och den kubanska mackan är ju den största kändisen. Vi använde oss av en del klassiska kubanska tekniker så som att baka av brödet i stenugn. På Kuba har man traditionellt langat ner både skal och juicer i sin shaker, så det var självklart för oss att använda båda för att poppa smaken av citron lite extra. Till drinken får man även en bondost inrullad i Serrano. 

– Mellan den syrligt romdrivna drinken, den feta osten och den nötiga skinkan så blev sensationen i munnen en grillad jävla macka! En liten korsbefruktning helt enkelt. 

Cigarrer, konst och sköna vibes

ANNONS

Den 18 april kommer alla nyfikna och törstiga stockholmare ha möjlighet att smaka på den vinnardrinken och festa Havanna-style. På Bar Hommage kommer det finnas cigarrer, kubanska drinkar, en dj som spelar kubanska vibes på vinyl och givetvis smörgåsjärn för den som är sugen på en kubansk macka. 

 Fest och historia – en del av uppladdningen

Gästspelet på Bar Hommage ser Karl-Martin som en del av uppvärmningen inför den internationella tävlingen på Havanna som hålls i början av juni. Eftersom han inte får tävla med samma cocktail som han vunnit förbereder han sig på andra sätt. 

Eftersom vi tävlande inte får veta vilka ingredienser vi får använda än, så laddar jag genom att läsa på om Kuba så mycket jag bara kan.

När? Onsdag 18 april.

Var? Bar Hommage, Krukmakargatan 22. 

Bar Hommage, Krukmakargatan, Stockholm, Sverige