Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Landets bästa GT ska koras – lägg rabarber på finalistens recept

Aron Larsson Firouzbakhsh är med och tävlar om vem som gör landets bästa GT.
Aron Larsson Firouzbakhsh är med och tävlar om vem som gör landets bästa GT.

I höst ska landets bästa GT s koras. En av finalisterna är Aron Larsson Firouzbakhsh som jobbar på baren Corner Club.
Här avslöjar han hemligheten bakom en riktigt god GT.

ANNONS

I höst är det återigen dags för tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic som firar fem år. Här ska en jury kora de mest utsökta och nyskapande varianterna på en GT bland hemmamixare och bartenders.

En av dem som är med och tävlar i årets upplaga är Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år, bartender på baren Corner Club i Gamla Stan.

– Det är första gången jag är med. Det ska bli kul, det är en rolig grej, säger han.

Picklad rabarber och en touch av fläder

Aron Larsson Firouzbakhsh tycker att en god GT ska vara enkel, med rena smaker. Hans bidrag till höstens tävling innehåller bland annat picklad rabarber och en touch av fläder från en hemmagjord spray.

– Sprayen är lätt gjord. Jag gick runt i Tanto, hittade ett fläderträd. Sedan lade jag blommorna i vodka och lät det stå ett dygn.

Aron Larsson Firouzbakhsh tävlar med sin GT Pink on Pink.
Aron Larsson Firouzbakhsh tävlar med sin GT Pink on Pink. Foto: Sandra Eriksson

Drinken kallar han Pink on Pink.

– Jag ville göra något som var somrigt, med råvaror som finns på sommaren och som är lätt att göra hemma för vem som helst.

ANNONS

Smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalet

Aron Larsson Firouzbakhsh och två andra professionella bartendrar, samt tre hemmamixare, ska göra upp i finalen i september med sina versioner av den älskade drinken.

Juryn bestående av mixologen Doulgas Anasagasti, bryggmästaren Hedda Spendrup och Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht bedömer då smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet.

När: Söndagen den 1 september klockan 14–17
Var: Capital, Scandic Continental, Vasagatan 22 i Stockholm

Fakta

Så gör du din egen Pink on Pink

5 cl Pink gin (Stockholms Bränneri som är infuserad med rabarber och jordgubbsblad)
10 cl Tonic (Pink pepper används här)
1 cl rabarberlag för att få en sälta (Gör en 1-2-3-lag med en halv del ättika, en del socker och 1,5 del vatten och tunt hyvlad rabarber)
Picklad rabarber (från lagen)
Fläderspray (Lägg fläderblommor i vodka över natten. Vätskan kan sedan används som spray för arom)

Stockholm, Sverige