Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han gör Sveriges bästa Gin-och-tonic

Örjan Westerlund med vinnar-GT:n
Örjan Westerlund med vinnar-GT:n

Örjan Westerlund vann pris som uppfinnare av Sveriges bästa GT i hemmamixar-klassen.
Fast någon amatör är han inte – mannen har skrivit snart 50 böcker om öl, vin och sprit.

ANNONS

– Ju mer jag tränar desto mer tur har jag.

Ingemar Stenmarkreferensen kommer ett par dagar efter att Örjan Westerlund vunnit priset för Sveriges bästa gin-och-tonic i hemmamixarklassen.

Jag överraskade juryn

Örjan Westerlund

– Jag fick till den väldigt snyggt och tror också jag överraskade juryn genom att toppa drinken med lite IPA, säger Örjan som sin GT som heter Last night in Sweden,

Anledningen till den udda ingrediensen är att moderna varianter på IPA innehåller en del exotiska frukter som mango eller passionsfrukt och att det samtidigt är på tapeten att blanda sin GT med den sortens inslag.

Respektlöst kring gin

– Folk är mer respektlösa när det kommer till gin och hur man kan blanda och experimentera med den – det är det som jag tycker är så roligt.

Och just i frågor om sprit är Örjan lite av en expert. Han har skrivit 46 böcker om  whiskey och öl. I dagarna är på väg ut med en 47:e titel. Den ska handla om gin.

I den finns också receptet på vinnardrinken som han också delar med sig av här nedan.

Ingredienser:
Mycket stora bitar is (grovt hackade)
5 cl Hernö Gin
2 cl mango & passionsfruktpuré se recept nedan)
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus
2 cl A Ship full of IPA
1 kvist rosmarin
Glas: Highballglas eller ett stort vinglas.

ANNONS

Recept på Mango- och passionsfruktspuré
Mango
Passionsfrukt
Flädersaft
Limejuice
Ta lika delar av samtliga ingredienser och mixa ihop dessa till en slät puré.

Tillredning:
Ta rikligt med stora isbitar i glaset. Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus. Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss.

Vinnaren i proffskategorin blev Corner Clubs bartender Aron Larsson Firouzbakhsh.

Jury i tävlingen som anordnades av Schweppes i samarbete med tidningen Nöjesguiden mixologen och Schweppesambassadören Douglas Anasagasti, Omakas bryggmästare Hedda Spendrup och Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht.

Hammarby Sjöstad, Stockholm, Sverige