Ny vinbar bubblar upp mitt på Drottninggatan – Allt om Stockholm
Här, mitt på Drottninggatan, öppnar ny bubbelbar.
Här, mitt på Drottninggatan, öppnar ny bubbelbar.

Ny vinbar bubblar upp mitt på Drottninggatan

Bar 

70 000 personer går förbi varje dag. Just därför vill Carl Hellström öppna sin vinbar på Drottninggatan.

ANNONS

Ett gäng rutinerade krogarbetare drar igång eget. Det är Carl Hellström som faktiskt lämnat stan för att bosätta sig i Dalarna som inte kunde låta bli att starta krog i stan när den här chansen dök upp: en ledig lokal på Drottninggatan.

– Det går förbi 70 000 personer här varje dag och vi tycker det är grymt att kunna sticka ut från alla turistfällor som ligger här, säger han.

Kusinerna som bytte Marseille mot Hornsberg

Vinbaren, med extra fokus på bubbel öppnar mitt på Drottninggatan, precis innan den övergår från kommersialismens kroppspulsåder till en mer vanlig stadsgata.

Ett vinkafé

Stället ska heta Oas, eller kanske Vinkafét, ägarna har inte riktigt bestämt sig ännu. Vad som däremot är klart är att de öppnar senast i början av sommaren.

Inga vita dukar

Ytterligare en vinbar som är på väg att öppna ligger borta på Rörstrandsgatan, en gång i tiden stans hetaste barstråk. Det är det klassiska kafét Mellqvist som bygger ut verksamheten med ny bar och restaurangdel – pinxtos och fiffiga viner står på menyn.

– Det blir inga vita dukar, snarare många stora bord och träbänkar. Vi tänker att gästen kan komma in vilken dag som helst, när som helst. Antingen glida in för en eller ett par pinxtos, ta ett glas i baren eller stanna för en hel middag. Men det gäller att få till rätt stämning, så att folk vill komma, säger Andreas  Rosenstam till tidningen White guide

Anderas Rosenstam som går in som ägare i krogen tillsammans med Erik Mellqvist och Patrik Asplund, dagens ägare av Mellqvist Kaffebar.

Köttkoma på krog med sällsynt veganmeny

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Här hittar du fler barer

Monks byter ägare och inriktning
Bar

Monks i Gamla stan blir nytt ölställe

Bar

Hon är stans bästa bartender

Bar

Folkölstrenden i Stockholm växer vidare

Bar

Världens bästa bar gästspelar i Stockholm

Julstämning på Le Shed. På Penny & Bill blandar Johan Evers drinkar
Bar

10 juliga barer du bör besöka innan den 24:e

Bar

De hyllar nattmackan på sin krog