Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ny vinbar bubblar upp mitt på Drottninggatan

Här, mitt på Drottninggatan, öppnar ny bubbelbar.
Här, mitt på Drottninggatan, öppnar ny bubbelbar.

70 000 personer går förbi varje dag. Just därför vill Carl Hellström öppna sin vinbar på Drottninggatan.

ANNONS

Ett gäng rutinerade krogarbetare drar igång eget. Det är Carl Hellström som faktiskt lämnat stan för att bosätta sig i Dalarna som inte kunde låta bli att starta krog i stan när den här chansen dök upp: en ledig lokal på Drottninggatan.

– Det går förbi 70 000 personer här varje dag och vi tycker det är grymt att kunna sticka ut från alla turistfällor som ligger här, säger han.

Kusinerna som bytte Marseille mot Hornsberg

Vinbaren, med extra fokus på bubbel öppnar mitt på Drottninggatan, precis innan den övergår från kommersialismens kroppspulsåder till en mer vanlig stadsgata.

Ett vinkafé

Stället ska heta Oas, eller kanske Vinkafét, ägarna har inte riktigt bestämt sig ännu. Vad som däremot är klart är att de öppnar senast i början av sommaren.

Inga vita dukar

Ytterligare en vinbar som är på väg att öppna ligger borta på Rörstrandsgatan, en gång i tiden stans hetaste barstråk. Det är det klassiska kafét Mellqvist som bygger ut verksamheten med ny bar och restaurangdel – pinxtos och fiffiga viner står på menyn.

– Det blir inga vita dukar, snarare många stora bord och träbänkar. Vi tänker att gästen kan komma in vilken dag som helst, när som helst. Antingen glida in för en eller ett par pinxtos, ta ett glas i baren eller stanna för en hel middag. Men det gäller att få till rätt stämning, så att folk vill komma, säger Andreas  Rosenstam till tidningen White guide

Anderas Rosenstam som går in som ägare i krogen tillsammans med Erik Mellqvist och Patrik Asplund, dagens ägare av Mellqvist Kaffebar.

ANNONS

Köttkoma på krog med sällsynt veganmeny

Drottninggatan 71C, 111 36 Stockholm, Sverige