Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stans bästa raggställen

Folii på Erstagatan och L’Avventura på Sveavägen
Folii på Erstagatan och L’Avventura på Sveavägen är två bra ställen för en dejt.

Det är inte lätt att veta vilka ställen som är bra ur raggnings- eller dejtingsynpunkt. Särskilt när det öppnar nya ställen hela tiden.
Allt om Stockholms relationskrönikör och nöjesskribent Sofie Strandberg listar hennes fyra favoriter just nu. 

ANNONS
 1. Prima på Eataly Bakfickan till nyöppnade Eataly på Biblioteksgatan är det ultimata stället att ragga på just nu. Speciellt om man är sugen på att flirta och festa tidigt på kvällen och inte har planerat att gå vidare på klubb senare. På Prima är det sjukt bra ös på After worken redan vid 17.00 och en hel del törstiga singlar har intagit baren. Känner man sig inte på mingelhumör finns en del soffor och bord att slå sig ner vid.
  Adress: Biblioteksgatan 5, Norrmalm.
 2. Yellow Lokalen är ganska mörk vilket skapar en sexig och intim stämning. Extra bra skulle jag säga att det är att gå hit om man är lagd åt det lite blygare hållet då man kan sitta i baren och käka, vilket gör det avslappnat och inte så stelt. Musiken är också högre här än på många andra ställen vilket gör att det inte känns pinsamt om det blir lite tyst emellanåt. Även maten är utmärkt i dejtingsynpunkt – det är bra priser och är man inte så hungrig pga nervositet kan man bara beställa in en mindre rätt.
  Adress: Jakobsbergsgatan 23, Norrmalm.
 3. L’Avventura L’Avventura på Sveavägen syns ofta stora singelsällskap som börjar kvällen med en middag här. Det är med andra ord upplagt för matchning om man själv kommer hit i ett singelsällskap som är sugna. Lokalen är stor och rymmer förutom restaurangen även två barer. Är man inte sugen på att käka kan man med fördel ställa sig uppe i balkongbaren där man har överblick över hela matsalen. Här kan man speja efter snygga tjejer och killar som man sedan helt ”spontant” raggar på när man ”råkar” gå förbi dem på väg till toaletten.
  Adress: Sveavägen 77, Vasastan.
 4. Folii Den lilla mysiga vinbaren på Erstagatan är som gjord för en romantisk dejt.  Det inte att boka bord här så bäst blir det att gå hit om man är ”spontandejtare”. Då kan man alltid svänga in och se om det finns två platser i baren, beställa ett glas (eller flera) av de proffsiga sommeliererna och testa något från menyn som förändras hela tiden beroende på dagens råvaror. Är man ett mer lagd åt det planerade hållet kan man till exempel boka en vinprovning på Folii – en dejtingaktivitet som både innehåller vin och kunskap är ju aldrig fel.
  Adress: Erstagatan 21, Södermalm.

Stockholm, Sverige