Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nu smygstartar Boulebar i Rålis

Boulebar i Rålis.
Ikväll slår Boulebar i Rålis upp portarna för säsongen.

Menyn kanske är något avskalad, men rosévinet är garanterat kallt. Helgens sommarvärme har fått Boulebar i Rålis att slå upp dörrarna för säsongen redan ikväll.

ANNONS

Planeringen var att öppna Boulebar i Rålambshovsparken först nästa helg. Men vädret ville annat. På fredagen väntas temperaturen gå upp en bit över 20 grader.

– När vi såg väderleksrapporterna kände vi att vi inte kunde hålla tillbaka. Vi är nästan klara, menyn kanske blir något nedskalad men rosévinet kommer vara kallt, lovar Björn Ivarsson.

Boulebar i Rålis.

Boulebar i Rålis. Foto: Maria Lilja

Ingen ny anläggning klar i år

På nyårsdagen 2017 brann Boulebars anläggning i Rålis ned till grunden. Förra sommaren hade Boulebar därför en enklare modullösning.

Tanken var då att en ny permanent anläggning skulle invigas i år men den enklare lösningen från förra året blir kvar även denna sommar.

– Vi har en dialog med staden om hur vi ska hantera det här eftersom det beror på vilka ingrepp som ska göras i parken. Men det är ett stort maskineri att bygga nytt och då behöver vi en hel vinter på oss, säger Björn Ivarsson.

Varför dröjer beslutet?

– Det är alltid svårt att ta ett ”final decision”, så därför har både vi och staden bestämt oss för att låta det sjunka in lite.

ANNONS

Kan den anläggning som ni har idag bli permanent?

– Nej, även om det funktionsmässigt fungerar bra så skulle man ändå behöva bygga om det på ett mer permanent sätt. Men vi har faktiskt fått oväntat mycket fin kritik för hur det ser ut idag, många tycker att den lite mer urbana lösningen är charmig.

Är det självklart att ni blir kvar i Rålis?

– Ja, vi blir kvar. Vi älskar Rålis och det verkar som att Rålis älskar oss, säger Björn Ivarsson.

Boulebar Rålambshov, Smedsuddsvägen, Stockholm, Sverige