Dugges bryggeri serverar ölcocktails på krogen Lådan
Cocktails med öl i.
Cocktails med öl i.
Ett möte mellan drink och bärs blir en ölcocktail.
Ett möte mellan drink och bärs blir en ölcocktail.

Dugges bryggeri serverar ölcocktails på Lådan

Krog 

Närmar vi oss peak hantverksöl nu när biran nått hela vägen in i våra cocktails?
I helgen tar göteborgarna från Dugges bryggeri över hela Stockholms nya älsklingskrog Lådan för att bland annat servera drinkar med öl i.

ANNONS

Restaurangen Lådan har på kort tid bjudit in duktiga kockar namnkunniga krogprofiler att sköta spakarna på olika gästspel. Helgens gäster är inget undantag då bryggeriet Dugges från Göteborg tar över alla ölkranarna på Lådan.

Det som däremot låter lite ovanligt ( kanske till och med äckligt) är att det kommer att serveras ölcocktails hela helgen.

Surt är nyckeln

Vi ringde upp Tomas Halberstad på bryggeriet och frågade:

Vad är en ölcocktail? 

– Det är den trend som legat och bubblat rätt länge och i korta ordalag är det vanliga drinkar där en ingrediens ersätts med öl. Det finns till och med en som heter Mikropolis i Köpenhamn där man bara serverar den sortens drinkar. Och om man, som vi, har rätt sura öl funkar det väldigt bra.

 

För det låter lite som en häxblandning? 

– Det smakar fantastiskt gott skulle jag säga. Och bartendern på Lådan är ett riktigt proffs.

Rullande ölkran

Förutom ölcocktails kommer Dugges ta över alla 20 ölkranar på Lådan den här helgen, för att servera sin egen öl. Men det räcker inte. En cykel från Fokölsbutiken som har två kranar inbygga i sig, kommer rullas in på restaurangen vilket gör att det totalt kommer serveras 22 olika ölsorter från ett och samma bryggeri i helgen.

– Vi ville verkligen slå på stort och mig veterligen är det landets största ”tap take-over”, säger Tomas.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Krog

Stjärnkockens nya drömkrog flörtar med Japan

Film

Restfest ska få oss att slänga mindre mat

Surströmmingspremiär på torsdag
Krog

Stinkande premiär för årets surströmming

Krog

Han tar ”chinatown” till Hornsgatan

Kafé

Lämnar Brillo för att starta eget bageri

Krog

Burgarkedja satsar på Söderpubliken