Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Burgarkedja satsar på Söderpubliken

Phil's Burger ger sig in i fajten om hamburgarpubliken på Södermalm. Om det ens är en fajt?
– Vi sitter alla i samma båt, säger Peder Skaj, delägare på Phil's.

ANNONS

Phil’s Burger öppnar två nya restauranger. Den första hamnar långt ner på Götgatan, på nr 85,  och kommer utbudsmässigt inte skilja sig från de övriga krogarna i mini-kejdan. Däremot kan den komma att se lite annorlunda ut – anpassad lite för Söderpubliken.

Här ska Phil's burger öppna nytt.

Här ska Phil’s Burger öppna nytt.

Kollegor eller konkurrenter

Frågan är om den nya spelaren på Söders burgarscen ser de andra restaurangerna i närliggande områden; Lily’s Burger, Brickyard, det nya BC Burgers (eller Burgers vs Burritos för den delen) som konkurrenter, eller rentav kollegor som är del av samma trend.

– Jag ser det som att vi sitter i samma båt. Vi är många som försöker göra bättre hamburgare i riktig restaurangmiljö så på ett sätt är vi nästan kollegor. Samtidigt är konkurrensen mellan oss alltid bra för då håller alla sig på tå, säger Peder Skaj, en av delägarna.

Peak burger?

Har vi nu nått peak burger här i Stockholm? Inte mycket talar för det. Nyligen öppnade en annan mini-kejda, Gnarly Burger restauranger vid både Hötorget och Stureplan. Och om bara om en vecka öppnar Phil’s en annan restaurang på Drottninggatan 79. Ett par hundra meter bort, i Hoa Hoa Dahlgrens gamla restauranglokal på Tegnérgatan 16 har de sällskap av Franky’s som öppnar nytt.

Flyttar från Hard Rock Café

Franky’s burgare var tidigare något vi kunde käka från en grillkiosk mitt emot Hard Rock Café på Odenplan men nu satsar de vidare i större lokaler, enligt sajten Burgerdudes.

ANNONS

 

Fakta

Burgardatum att hålla koll på

Franky’s öppnar 8 augusti

Phil’s på Drottninggatan öppnar 15 augusti

Phil’s på Götgatan öppnar i oktober.

Känner du till fler burgarställen som ska öppna? Mejla vår reporter! 

Hötorget, Stockholm, Sverige